Podcast

Bevrijdingsfestival Limburg Podcast: Episode 2 Sporen die Bleven

Welkom bij de officiële podcast van Bevrijdingsfestival Limburg. In deze podcast hoor je verhalen uit het verleden en heden. Wat gebeurde er waar, wanneer en waarom. Over oorlogen dichtbij en ver weg, verhalen over vluchtelingen en vertellen we over de gebeurtenissen dichterbij huis. Deze podcast gaat over verhalen en momenten die we nooit mogen vergeten en die de reden zijn waardoor we op 5 mei samen de vrijheid mogen en kunnen vieren.

Samen met Richard van Kessel, schrijver van “Tussen Maas en Roer ’44’ ’45’, praat ik, Sharik Derksen; Popfotograaf en o.a maker van de podcasts SharQ Talk en Live in Limburg, in deze aflevering over “Sporen die Bleven”. De herdenkings plaketten voor de kerk-razzia’s die je kunt terugvinden op of nabij veel kerken in Limburg.

Dit jaar neemt Bevrijdingsfestival Limburg je mee naar bijzondere plekken in de gehele provincie. De afgelopen jaren vertelde we je de verhalen van “bekend” Limburg in “Wat betekent Vrijheid“, gingen we op pad voor de docu “Verhalen van Vrijheid” en dit jaar zijn er door heel Limburg verschillende geocaches geplaatst.

Wat zijn dat? We hebben bij verschillende monumenten een herkenbaar voorwerp geplaatst. In de geocache app kun je je aanmelden en op zoek gaan naar deze locaties en meer te weten komen over deze monumenten. Veel monumenten passeren we dagelijks maar staan niet of nauwelijks meer stil bij de reden waarom deze er zijn.

Daarom hebben wij als Bevrijdingsfestival Limburg een bijzonder(e) (mooie) route uitgezet waar we je meenemen langs deze historische plaatsen en monumenten.

Verzamel 5 stempels op je stempelkaart en neem deze mee naar het festival en ontvang een Vrijheidswoodie.

Voor meer informatie check de website en socials waar we meer bekend zullen maken over deze unieke route.

Deze podcast is tot stand gekomen door Bevrijdingsfestival Limburg, Richard van Kessel (schrijver “Tussen Maas en Roer ’44’ ’45’), MCSharQ, artwork door GewoonM en de intro/outro muziek is van Antoinette van der Weerdt “They” (nu te beluisteren op Spotify & YouTube)

Previous post

Bevrijdingsfestival Limburg Podcast: Episode 1

Next post

SharQ Talk Sessions #50: An introduction to OneWerd

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.