Promotions

Eenmalig concert Kapel Koninklijke Luchtmacht tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg!

 

BFL_Artiestenkader liggend Kapel Koninklijke Luchtmacht

Op 5 mei om 11.00 zal de Markt van Roermond het toneel zijn van een unieke gebeurtenis. Dan vindt namelijk een speciaal concert plaats van de Kapel Koninklijke Luchtmacht; Een vijftig muzikanten tellend orkest van de hoogste orde.

De Kapel Koninklijke Luchtmacht is een van de officiële beroepsorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest werd direct na de bevrijding in 1945 als fanfarekorps opgericht. De leden waren oorlogsvrijwilligers van de Gezagstroepen in het district Twente. In 1951 werd het corps officieel beëdigd als Kapel en werd gepresenteerd in de Riviera hal te Rotterdam.

Onder leiding van chef dirigent Jos Pommer heeft de Kapel een flinke modernisering ondergaan. Muziekkeuze en arrangementen zijn daardoor drastisch veranderd. Inhoudelijk is het orkest van de Koninklijke Luchtmacht uniek in de wereld van de professionele blaasmuziek. Zij hebben de lichte muziek tot een belangrijk deel van haar orkestcultuur gemaakt.  Zo doen ze jaarlijks een theatershow met bekende artiesten, hebben ze een rockopera  gespeeld en grote artiesten geëerd met een concert. Queen in concert, The Beatles in concert, een “tribute” to Michael Jackson; dit is een kleine greep uit de  discografie van deze bijzondere Kapel.

Op 5 mei 2015 om elf uur ‘s ochtends zullen zijn een uur durend optreden verzorgen op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Limburg op de Markt in Roermond.

Dit is gratis toegankelijk!

Hierna begint het reguliere programma van het bevrijdingsfestival met als klap op de vuurpijl om 13.30 uur een optreden van Dotan, afgelopen jaar als een komeet omhoog geschoten aan het Nederlandse popfirmament en dit jaar één van de ambassadeurs van de Vrijheid en tevens “helikopter- act”.

De gehele dag is er programma in de binnenstad van Roermond. Vier podia met muziek, een “Plein van de Vrijheid” en uitdagende activiteiten en voor jong en oud! Alles is gratis toegankelijk en u bent van harte welkom.

Previous post

Review: Zac Brown Band – Jekyll & Hyde

Next post

Review: Karmaflow The Rock Opera Videogame release, W2 's Hertogenbosch

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.