Festivals

Festival: Bruis Maastricht Day 1 5/9/2014

IMG_2955.JPG
Welkom op Bruis. Een open en gratis festival in het zuiden des lands. Het woord open staat trouwens voor een openlucht omgeving want het zonnetje straalt en een mooie IMG_2953.JPGblauwe avondlucht trekt over het terrein aan het begin van dag 1. De eerste dag trapt af met drie bandjes op het hoofdpodium, de rest van de omgeving en podia zijn grotendeels afgesloten.

Het woord open staat niet voor de vrijheid die je hebt op dit streng bewaakte festival. Er is maar een toegangsweg en deze is hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Ditzelfde geldt voor de entree, de persentree en de strenge controle wanneer je het festival terrein oploopt.

Een typische studentenstad is Maastricht wel dus de eerste bezoekers zijn dan ook voornamelijk schoolgaande jeugd die het weekend komen inluiden. Misschien is de controle en de plek van het festival, naast het politiekantoor, nog niet eens zo gek.

10580798_948699088488843_952368878919912623_o

De avond opent met Coasts, een vrolijk bandje dat wel wat weg heeft van ons eigen Go Back to the Zoo. Met vrolijke poprock tonen met een dansbaar sausje eroverheen warmen ze het matig toegestroomde publiek lekker op. Helaas is het geluid nog niet optimaal wat de band erg parte speelt. De zanger is vaak onverstaanbaar en laat de band helaas niet zien waartoe ze echt in staat zijn. Ze staan voor een uur in het programmaboekje echter stoppen ze al na een kleine 40minuten. Een prima lengte voor de show van deze heren.

IMG_2957.JPG

Dan nu tijd voor een Franse invasie, de band Francois & the Atlas Mountain trapt af met vrolijke sprongetjes en niet echt boeiende muziek. De band komt niet vaak in Nederland en dat is te zien. Het publiek snapt de act en de muziek totaal niet. Hierdoor loopt veel publiek weg tijdens de show om bier of andere dranken te gaan nuttigen. Spijtig dat de show zo faalt en had een lokale band het waarschijnlijk veel beter gedaan als voorprogramma. Af en toe komen er dansbare geluiden van het podium af en probeert een enkeling mee te doen. Echter wordt de show nooit grootst, noch interresant.

IMG_2956.JPG

Dan is het gelukkig tijd voor de headliner. Het moment waar iedereen op wachte! Bombay Bicycle Club! De megahit van pinkpop 2014 en een ijzersterk album dat eerder dit jaar uitkwam in de pocket. De band trapt af en direct gaat het goed gevulde terrein meedoen. Zingen, klappen en juichen, de sfeer is optimaal en de band geniet zichtbaar. De nieuwe nummers doen het beter dan de “oudere” tracks maar ach. Dat geeft niks.

Een geslaagde dag op het Bruis Festival!

De foto’s!
Coasts
Francois and the Atlas Mountain
Bombay Bicycle Club

Previous post

Movie: Draft Day (2014)

Next post

Promo: Nordic Delight Festival 04-10-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.