Festivals

Festival: Bruis Maastricht Day 3 7/9/2014

Rebzjie

Lotte WaldaWelkom terug op het festival Bruis in Maastricht. Alweer de derde dag van het event en dat is duidelijk te merken aan de brakheid van de mensen die er al vroeg bij zijn. Allen zijn gekomen om de lokale helden van Rebzjie te kunnen zien optreden op het hoofdpodium. De band, onder leiding van Roel Peijs, maakt lekkere dialect muziek. In een 45 minuten durende energieke set zet de band de toon voor de rest van de dag. De band speelt strak en met een rondspringende frontman is het een boeiende show.

Opener van de ZEF/Kunstbende tent is sing and songwriter Lotte Walda. De winnares van de pinkpop cover contest brengt een aantal nummers ten gehore waarbij zeFrancis
zichzelf begeleid op de gitaar maar wordt even later bijgestaan door Robert (ex Red Black Skinny Jeans) die het gitaarwerk op zich neemt. Hierna komt solo zanger Travis Csolig aan de beurt. Spijtig genoeg is de tent niet helemaal gevuld maar met zijn rock insteek klinken de nummers wel erg gaaf.

Op het hoofdpodium begint Wallace Vanborn. De “harde” band zorgt ervoor dat diegene die nog half sliepen of brak zijn in een klap wakker zijn. De band valt in het kader van Triggerfinger maar is verre van diezelfde kwaliteit. Een goede start van de dag is het voor vele wel.
Terug naar wat meer rustigere sferen met Bo Venbrucx in de ZEF/Kunstbende tent. Een prachtige stem heeft deze jonge dame en met haar gitaarwerk erbij zorgt ze voor kleine en ingetogen nummers die de dag even heerlijk breken. Hierna volgt Francis, kunstbende winnares 2014. In een stampvolle tent is de temperatuur inmiddels gestegen tot het kookpunt. Maar ondanks dat wordt de zangeres nauwelijks uit haar concentratie gehaald en zet in een ijzersterke set neer. Ze laat maar weer eens zien waarom zij Het talent van Nederland is.

Kovacs
Van Het talent naar De sensatie van dit moment. Kovacs is een bijzondere band die op dit moment dromen waarheid ziet worden. Onder de vleugels van Oscar Holleman worden zij begeleid en treden op ieder groot en klein festival op. Zo stonden ze eerder dit jaar ook al op North Sea Jazz. Vandaag trakteren ze de bezoekers op een uur durende top set. Wellicht moet je er van houden of groot fan zijn van hypes maar ook als je dit niet bent wordt je meegezogen in de pracht van de unieke sound.

Helaas ben ik inmiddels zo gaar gekookt in de ZEF/Kunstbende tent dat ik besluit er nog eentje te doen en dan mijn spullen te pakken. Zo maak ik nog een bijzondere, tevens laatste, show in deze tent mee. Nenin Queadvlieg is een humoristische cabareteske theatrale muzikant die een 25 minuten durende voorstelling geeft. Het niveau is hoog maar instabiel. Soms onverstaanbaar tot juist heel erg hard. De emoties van deze vrouw vliegen je om de oren en haar twijfels zijn niet alleen herkenbaar voor mede dames. Een bijzonder einde van een bijzonder weekend!

Thanks ZEF dat ik voor jullie aanwezig mocht zijn, thanks Bruis Festival voor het bestaan en accreditatie.

Tot volgend jaar!

De Foto’s:
Rebzjie
Kovacs
ZEF Sessies
Wallace Vanborn

Previous post

Festival: Bruis Maastricht Day 2 & Cultura Nova 6/9/2014

Next post

Review: HDK - Serenades of the Netherworld

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.