Festivals

Festival: Jera on Air 2015 Dag 1 Ysselsteyn

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Texas in July Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

Texas in July Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

Better Off Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

Better Off Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

Dit weekend staan duizenden metalheads op een weide in België maar ook in Ysselsteyn waar dit jaar het jaarlijkse Jera on Air plaats vind. Een fijne locatie waar nationale & internationale metal(core), punk(core) en Terror hun opwachting maken. Beetje frissig en regen mogen de pret niet drukken, een lange wachtrij (waar ik voorbij glip) voor de entree daarin tegen wel. Mondjesmaat komen de bezoekers van het festival het terrein op, nadelig voor de band Better Off welke het festival op het Impericon hoofdpodium mag openen. Ze wonnen deze plek tijdens Guts & Glory in poppodium Grenswerk te Venlo. Ze weten met hun energie wel snel het publiek naar de hand te zetten. Vliegende biertjes tot gevolg, een kleine pit en vrolijke gezichten. Na regen kwam Better Off. 

Polar mag aftrappen in de Large Rockhand stage met decoratie van mijn geliefdste energy merk Monster, maar ik ben gestopt. Met maar een halfuur speeltijd houd de band het tempo er strak in. Weinig lulle veel spelen, al vraagt de zanger regelmatig voor meer energie vanuit het publiek. Serious beuken met het eerste slachtoffer tot gevolg, welkom op Jera! Zei ik al dat het hard eraan toe gaat? De band presenteert zichzelf uitstekend al is de zanger niet altijd even sterk. Tijd om door de regen terug te keren naar het hoofdpodium waar Chunk! No Captain Chunk! al staat te soundchecken. Het album is echt zeer fijn te noemen. De band weet vooral jonge fans aan zich te binden wat goed zichtbaar is op de eerste rij. De afwisseling tussen oud(er) en nieuw werk is heerlijk gemixt, al staat het geluid wel heer erg hard. De fans springen lekker mee en de band geniet om weer in Nederland te zijn. Franse bandjes van dit niveau ken ik maar weinig maar de cd geeft wel een beter beeld van wat ze kunnen en aan de podiumpresentatie kan nog zeker gewerkt worden. Wanneer de cover “All Star” van Smash Mouth ingezet word is het feest pas echt begonnen. De metalheads springen met z’n alle vrolijk mee, nostalgie ook voor de jongste. Met een nieuw album te promoten wordt er wel erg weinig aandacht aan besteed. 

Expire speelt daarna in de Large stage. Helaas is de band vandaag erg last minute pas aangekomen in Ysselsteyn waardoor ze fiks te laat pas kunnen beginnen, files altijd vervelend. Hierdoor korten ze hun set fiks in en wordt ondertussen alweer gestart op het hoofdpodium door Chelsea Grin. De snoeiharde band maakt snel vrienden want het publiek houd van het stevige werk. Onverstaanbaar is het soms door het nogal harde geluid, zelfs buiten de tent zijn oordoppen wenselijk. Een flinke rij voor de bonnen verkoop is voor de meeste bezoekers toch echt een minpunt, terwijl er een divers assortiment aan eten te vinden is. 

Expire Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

Expire Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

Tijd voor Texas in July in de Large tent. De band is bezig met hun afscheidstour door Europa, ze draaide al mee since 2007. Hun muziek is hard maar met rauwe rock stem erbij van frontman Alex Good, en goed is ie!, klinkt het heerlijk. Helaas staat de tent maar voor de helft gevuld, iets wat een probleem blijft op Jera. Met dit soort muziek wordt niet iedereen aangesproken en met zo meteen de headliner A Day To Remember op mainstage staan daar ook al wat mensen te wachten. Een hele hoop blijkt want zodra ik aan kom lopen, precies op tijd, staat de mainstage aardig gevuld. Onder luide klanken van vrouwelijke fans komt de band oplopen. Direct gaat de band energiek van start en al snel is duidelijk dat dit een terecht headliner is. Met strakke riffs, makkelijk meezingbare refreinen en goede looks pakt de band het publiek in. Dit is waarom er zoveel jongere (meiden) naar het festival kwamen. De boyband gaat hard door en de sfeer is overweldigend. Een fijne eerste dag van Jera on Air ten einde.

Tot morgen!

A Day to Remember Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

A Day to Remember Jera on Air Ysselsteyn 19-06-2015

Previous post

Festival: Pinkpop 2015

Next post

Festival: Jera on Air 2015 Dag 2 Ysselsteyn

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.