Live Reviews

Live Review: Epica – 013 Tilburg 30/04/2014

Epica
Epica

Geschreven door: Sharik “MCSharQ”
Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

30-04-2014 gaat de boeken in als de dag dat de nieuwste plaat van Epica in première ging.
In een uitverkochte 013 te Tilburg werd door de metalband hun nieuwste baby gepresenteerd.
The Quantum Enigma hebben we al eens eerder besproken op deze blog; Dutch / English.
Maar nu was het dan echt tijd dat deze nieuwe plaat aan de wereld getoond werd.
Beter kon het eigenlijk ook niet, een uitverkocht huis, een super productie en geweldige licht & pyro set.

Om even een idee te geven, je moet voor 09.00 uur aanwezig zijn om vooraan te kunnen staan ( ja sommige drongen later na tochEpica nog door tot de tweede rij terwijl ze pas later aanwezig waren maar oké) en de deuren ging pas na 18.00 uur open. Maar dat moet je er voor over hebben voor  een geweldige show vanaf de eerste rij te kunnen zien.
Gelukkig is het altijd gezellig en wordt er veel plezier gemaakt in de rij. Tussendoor ook nog even bij de instore concert geweest van Stream of Passion om daarna snel weer in de rij terug te gaan staan.
Net na 18.00 uur was het dan zover, de deuren gingen open en diegene die een pakket ticket(een geweldige manier om alvast de cd te verkopen op voorhand) hadden konden deze afhalen. Nog even wachten in de foyer om de stress factor nog wat te verhogen maar daarna kon er dan echt gerend worden om de beste plek in de zaal te bemachtigen.

EpicaGesetteld op de eerste rij was het nog meer wachten geblazen, om 19.30 zou het voorprogramma Insomnium beginnen. Gelukkig startte dit dan ook precies op tijd en was het rond 20.10 afgelopen. Een bandje wat niet echt paste als support voor Epica maar schijnbaar wel noodzakelijk kwaad.
Ombouw en dan is het toch echt tijd voor de headliner. Rond 20.35 werd er dan ook daadwerkelijk afgetrapt en werd het wachten beloond met een show van ongeveer twee uur met daarin 19 tracks.

Het hele nieuwe album werd dan ook gespeeld en met nog wat extra songs was er genoeg afwisseling. Zeker Epicaook dat vele het album nog niet gehoord hadden en dus voor echte verassingen stonden. Super cool idee eigenlijk maar tevens een uitdaging vanwege het feit dat je niet weet hoe het publiek zal reageren erop.
Gelukkig werd vanaf de opener, Originem en aansluitend The Second Stone volop meegedaan met klappen, headbangen en schreeuwen.
Een zeer toffe lichtshow werd uitgevoerd met daarbij enkele pyro effecten. A band on Fire zoals al op de Retrospect dvd trailer werd gepromoot werd wederom waar gemaakt. Victims of Contigency, Sense Without Sanity volgende daarop.
De single Unchain Utopia mocht natuurlijk niet ontbreken. Omdat al veel mensen deze gehoord hadden online deed bijna de hele zaal lekker mee.

EpicaSimone was lekker goed bij stem en zeer energiek en rende de volledige show lekker over het podium. De heren waren ook fit en zaten vol energie. Zeer krachtige en lange headbang stukken waren dan ook regelmatig te aanschouwen.
The Obsessive Devotion, Blank Infinity, Unleashed, Storm the Sorrow maakte even een blokje “oude hits” om zo de sfeer lekker weer wat op te krikken.
The Fifth Guardian is een unieke en aparte song op het album. Om deze Chinese instrumentale track kracht bij te zetten waren er Leeuwendansers uitgenodigd op het podium waardoor er drie grote Epicaleeuwen het podium opkwamen. Een zeer boeiend en aparte show werd er door hun neergezet.
Reverence, Omen, Canvas of Life en Natural Corruption volgde waarmee we ook tegen het eind kwamen van de show.
Maar gelukkig stond er nog een track op het album, namelijk het tweede deel van Kingdom of Heaven met de albumtitel The Quantum Enigma.
Dit tweeluik werd dan ook achter elkaar in volledigheid gespeeld, daarbij deed Daniel de Jongh ook nog eens mee wat het een extra dimensie en kracht gaf. Wat een briljant vette track is dat toch!
Epica
Epica kon natuurlijk het podium niet verlaten zonder toegift waarna iedereen zich nog kon vergaren aan de de merchandise stand waar de nieuwe plaat(zowel cd als vinyl) al gekocht kon worden.
Voor wie nog even moet wachten, vanaf morgen is hij officieel te koop in Europa!
http://www.epicawebshop.com/

Voor de foto’s kijk op deze pagina
Website
Facebook

Previous post

Review: Nashville On The Record

Next post

Review: Elvenking - The pagan manifesto

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.