Live Reviews

Live Review: Javier Guzman – Absurd Verlicht

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

javierHet is weer eens tijd om na al die pop zalen weer eens het theater in te duiken. Ditmaal voor de zeer geroemde cabaretier Javier Guzman. Zijn vorige voorstelling over de strijd in hem tussen zijn roots en zijn hedendaagse leven was een echte comeback na een aantal zware jaren. Vandaag, twaalf november, staat hij in de kleine zaal van De Maaspoort te Venlo. Een goede keuze want deze zaal verkoopt hij zowat uit, dit in tegenstelling tot de grote zaal waar vorige keer veel lege stoelen te zien waren.

Zoals altijd is het decor zeer summier. Ditmaal slechts een enkele bank welke erg belangrijk zal zijn als beeldspraak voor zijn totale show.
Javier is pas 37 maar zit behoorlijk met zichzelf en zijn omgeving wat hij hiermee moet. Het verleden wordt als jeugd beschouwd en de toekomst moet mooiere dingen brengen volgens het sociale beeld van de maatschappij. Zijn indrukwekkende leven, zijn drank en drugs verslaving worden wel aangestipt maar vooral het heden en het nabije verleden komen naar voren.
De zoektocht naar een nieuwe liefde is een dankbaar en bruikbaar onderwerp die vaak wordt aangehaald, zijn ex(en) krijgen het zwaar te verduren. Of het gespeeld of realiteit is blijft een schimmig gebied. Zijn vrienden die wel voldoen aan het “sociale gedrag” zijn moeilijk te volgen voor hem en hebben andere interesses dan hijzelf. De worsteling hiermee voert de rode draad door het geheel.

Of het nu de maatschappij, zijn vrienden, de dieren of de politie is maakt hem niet uit, aangepakt zullen ze worden op zijn eigen manier. Zijn boosheid die hij al jaren heeft komt volledig tot zijn recht. De echtheid hierin zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt en je zonder enig idee opeens een ruim uur en vijftien minuten later leeft.
Gelukkig is de tour pas net begonnen en zijn er voor bepaalde shows nog kaarten te verkrijgen, dus voor wie een avondje echt goed wilt lachen, de realiteit zonder omweg wilt zien en van een wat harde cabaret manier houdt moet zeker een ticket scoren! Ga naar de site van Javier Guzman om te zien of hij ook bij jou in de buurt speelt!

Website
Parkstad Limburg Theater Heerlen

Previous post

Review: While We Set Crowns - The Truth in Frames

Next post

Review: Jett Rebel - Hits for Kids

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.