FestivalsLive Reviews

Live Review: Jera on Air Ysselsteyn 13-06-2014

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Napoleon

Na een wat onverwachte wending in mijn middag schema kwam ik iets verlaat aan op festival terrein. Helaas de eerste band gemist maar ach ik ben er denk ik maar. Nu wachten op band nummer twee, Napoleon, die ons een halfuur gaat vermaken op het Large podium. Ze komen uit de UK en zijn een prima opwarmer maar ook niet meer dan dat. Het al toegestroomde publiek blijft grotendeels kalmpjes erbij staan. Op natuurlijk een kleine groep na die ’t hele festival gaat staan te moshpit’ten.

All For NothingAll For Nothing up next! Female Fronted Rotterdams hardcore bandje. Altijd fijn Hollands talent!The Black Dahlia Murder
Gelukkig krijgen deze hollanders de bezoekers wel volledig op hun hand. Met een fijne drummer, Jim, als basis kon dat ook niet missen natuurlijk!
Zangeres Cindy en d’r mannen springen er lekker op los. Het enige wat nog ontbreekt is flink wat dansende haren. Maar das lastig sinds de gitaristen (bijna) geen haar op hun koppen hebben.

Zo komen we aan de drie avondbands alweer. Beginnend met The Black Dahlia Murder.
De hardste band ooit meld de presentator en dat blijkt maar weer. Snoeiharde gitaren, stevige drums en veel gebrul door de mic zijn het resultaat. Ondanks dat er n belangrijk potje gevoetbald wordt is het lekker druk.
Zeer toffe band, alleen een zanger die een hartje maakt met zn handen… Odd!

Architects is dan aan de beurt en hoe!
Slopen die tent. Ze gaan heel hard en met een 5-1 overwinning gaat het publiek ook helemaal los. De tent is goed gevuld en zo hoort dat ook te zijn voor de co-headliner. Spijtig genoeg spelen ze maar 1 helft maar hierna een gouwe ouwe namelijk Zebrahead!
De band maakte in (eind)90’s/(begin)00’s furore net zoals Blink 182, Crazy Town en vele andere. Slechts enkele overleefde die tijd benieuwd hoe deze band zich staande houdt.

Architects

Zebrahead komt netjes optijd het podium op en meteen is duidelijk dat ze naar Nederland zijn gekomen om een show neer te zetten.
Voor mij zijn de “nieuwe” nummers erg onbekend maar de eerste paar rijen kunnen de liedjes allemaal mee zingen.
De band kent zijn kracht, weet hoe het publiek entertaint moet worden en weet dat er camera’s bijzijn waardoor er extra aandacht naar de fotograferen uitgaat in de eerste paar nummers. Prima show van een prima band. Leuke headliner voor de vrijdag, maar het had van mij ook prima bij de vorige band mogen eindigen.

Zebrahead

Vandaag een nieuwe dag met vele hoogtepunten, o.a The Charm The Fury, Dropkick Murphy’s en Hatebreed.
Mocht je nog willen komen kijken, dat kan! Koop je tickets aan de deur voor slechts 50euro.

Website
Tickets

Previous post

Review: Bombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow

Next post

Review: Linkin Park - The Hunting Party

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.