FestivalsLive Reviews

Live Review: Paaspop Day 3 20-04-2014

BliksemTekst: Sharik “MCSharQ”
Pictures: Sharik “MCSharQ”

Na een zeer korte nacht slaap is het alweer tijd voor de laatste dag van Paaspop 2014. *kijk uit slechte grap op komst*. Bliksem snel gaan we van start in de Phoenix Metal Stage.

De Belgen staan er vroeg geprogrameerd en hebben daardoor weinig publiek voor hun neus. Gelukkig is de band lekker op dreef en Nielsonslaat dit over op het publiek. De band zou vaker en op meer plekken moeten spelen of als voorprogramma mee op een grote tour. Het is vol energie en zit goed in elkaar. Vandaag is zangeres Peggy ook weer helemaal fit dit in tegenstelling tot de vorige review.

Nielson heeft de eer om het hoofdpodium te openen.Knarsetand
De zanger heeft recent zijn album uitgebracht en samen met Miss Montreal een grote hit gescoord. Niet zo vreemd dus dat hij op het hoofdpodium mag staan, waar overigs ook niet veel volk staat.
Even een soort van break. Even rondlopen. Een paar tonen van Kraantje meepikken en dan weer verder. Knarsetand in de Roxy. Leuk ska feestje zeg! De band staat voor de liefhebbers ook op Mama’s Pride! Zometeen MC Fit ook hier. Dus lekker blijven plakken, letterlijk & figuurlijk , het is warm op deze paasdag.

MC Fit

Waar gister voor Mr Probz de zaal volstond bleef dit voor MC Fit spijtig genoeg uit. De kleine hoeveelheid bezoekers werden wel getrakteerd op geweldige live nummers. De teksten zitten fijn in elkaar en de muziek is passend. Ernaast,in de JD tent, start de band Circa Waves. Een britpop bandje zoals zovelen. Niet heel boeiend maar slecht is t niet te noemen.

Maaike OubouterIn het theater speelt Maaike Oubouter. Geen idee waar zij bekend van is geworden maar schijnt upcoming te zijn. Haar liedjes zijn rustig en tekstueel wel leuk. Wellicht had een kleinere setting beter gepast maar desondanks zit het theater weer helemaal vol. Op naar nog z’n sing and song writer.
Sandra van Nieuwland, mede doordat ze op het Bevrijdingsfestival Limburg staat, weet ik van dat ze met The Voice heeft meegedaan. Ondanks dat ze niet gewonnen heeft sprak ze wel een groot publiek aan. Haar _DSC1691tweede album is van haar eigen hand, waar de eerste nog uit covers bestond. Ze won eerder dit jaar een edison voor het album en staat dus terecht op het hoofdpodium.

TaymirLekker terug naar de Jack Daniels stage, heb daar echt wel trek in trouwens maar blijf er netjes vanaf, voor Taymir. Ook zij zullen op Mama’s Pride spelen! De band stond al eerder in o.a De Nieuwe Nor. Nederland heeft veel jong rock talent en zij zijn daar een van. Jonge honden met veel energie. In de grote tent erlangs staan nog meer jonge honden. Maar nu uit Limburg! DeWolff isDeWolff een begrip als je het hebt over de nieuwe generatie . Ze maken al jarenlang steengoede muziek en ook vandaag laten ze zich van hun beste kant zien. Met een nieuw album op komst een prima promotie.

Omdat het kan; Mr Polska. Hij trad eerder dit jaar al op in de ECI Cultuurfabriek enMr. Polska brak de tent af. Het zal nu niet anders zijn. De keiharde poolse rapper weet wel hoe hij een festivalpubliek gek kan maken.
De tent staat ruim voordat Polska begint helemaal vol. Van zijn stem moet hij t niet hebben maar de dikke beats laten vanaf seconde een voor zich spreken de hele tent gaat los. Keiharde bass tonen dreunen door.

BlaudzunDan maar naar Blaudzun in de metalstage. Ik moet eraan wennen maar ok. De tent is wederom tot de knok toe gevuld en dit laat maar zien dat hij op het hoofdpodium had moeten staan. Met een vervelendeBlaudzun bassdrum opent hij zijn optreden. Het eerste nummer is ronduit vervelend en had weggelaten kunnen worden. Vanaf dan gaat zijn normale set verder en speelt hij oude en nieuwe nummers. De bandsetting is erg uitgebreid en het podium daardoor compleet benut.

The Boxer RebellionThe Boxer Rebellion mocht ik ook al zien tijdens een korte set op de Pinkpop presentatie en verbaasde me toen al. Nu staan ze mainstage op Paaspop 2014. Met nog 6 bandjes te gaan openen zij de avond.
De band blijkt maar weer om een nummer bekend te zijn geworden en vanaf minuut een kent slecht enkele in het publiek de liedjes die gespeeld worden. Hopelijk is dat op pinkpop anders!Vandenberg's Moonkings
Vandenberg’s Moonkings valt in voor de cancelde gig van The Exploited. Een prima vervanger zou je zeggen al kan ik verschillende betere namen opnoemen. Het zal allemaal wel maar hij is niet meer zo goed als hij was. Een middelmatige zanger erbij en ik had meer dan 10 betere vervangers kunnen noemen. Snel naar Bazzookas XL. Wanneer ik aankom is het al een groot feest. Lastig om foto’s te maken maar gelukkig staan ze 5 Mei op het Bevrijdingsfestival in Roermond. Wat een vrolijkheid! Goed gedaan Bas!

Bazzookas

KensingtonNog slechts een paar bandjes te gaan en als ik het dan toch over het bevrijdingsfestival heb. Ook deze heren komen 5 Mei naar Roermond! Als headliner zelfs, dan heb ik het natuurlijk over de ambassadeur van de vrijheid 2014 Kensington!
De band maakte afgelopen tijd een geweldige spurt omhoog in fanbase en hitlijsten. Alles wat ze aanraken lijkt meteen een hit te worden! Nu staan ze op het hoofdpodium van Paaspop als opwarmer voor Kaiser Chiefs!

Even wat tijd over. Dus naar een onbekend bandje voor mij. HatebreedThe Strypes. Rock&roll uit Ierland. Weer n typisch bandje dus ik ben benieuwd. Er staat wel wat publiek. Maar uiteindelijk is het weer allemaal show en bakken ze er weinig van. Dan snel naar het laatste potje metal van t weekend. Hatebreed sluit de metalstage af. De Amerikaanse band draait alweer n tijd mee en met al hun ervaring zette ze n puike show neer! Waar Hatebreed de Phoenix sluit doen Kaiser Chiefs dat op het hoofdpodium. Met vele hits achter hun naam hebben ze n trouwe fanbase opgebouwd. De eerste 3 rijen zijn dan ook al vroegtijdig bezet.

Kaiser Chiefs
TraumahelikopterDe band speelt voornamelijk hun hits en krijgen daarmee het publiek snel om hun vinger. De zanger stuiterde over het podium en de overige bandleden doen daar totaal niet aan mee. Een mooie afsluiter voor n mooi jaar paaspop 2014!
Maar natuurlijk is er een toegift. In de vorm van Traumahelikopter in de Jack Daniels tent! Er gaat niets boven Groningen. En dus ook de Kaiser Chiefs niet! Even waardig afsluiten en dan is het echt gedaan!

De organisatie van Paaspop 2014 mag terugkijken op een zeer geslaagde editie. Met veel meer tickets dan ooit verkocht en een uitverkochte zaterdag. Op naar volgend jaar, 3/5-04-2014! Noteer dat maar alvast in je agenda.

Paaspop Dag 3 Overzicht
Bliksem
Nielson
Knarsetand
MC Fit
Circa Waves
Maaike Oubouter
Sandra van Nieuwland
Taymir
DeWolff
Mr.Polska
Blaudzun
The Boxer Rebellion
Vandenberg’s Moonkings
Bazzookas
Kensington
Hatebreed
Kaiser Chiefs
Traumahelikopter

 

Previous post

Review: Whether,I - Dreamcatcher EP

Next post

Live Review: Xnoizz 1 uur service festival - Desmet Amsterdam 21-04-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.