Live Reviews

Live Review: Papa Roach – TivoliVredenburg Utrecht 28-08-2014

Tekst & Instagrams: Sharik “MCSharQ”

IMG_2776Op een grijze donderdagavond reis ik met Irma en Liseth af naar Utrecht waar de nieuwe poptempel TivoliVredenburg is herrezen. De samenvoeging van deze twee popzalen is een impuls voor midden Nederland om grotere namen naar Utrecht te halen. Waar 013 (Tilburg) nog moet gaan herbouwen, loopt deze stad dus nu alvast voor.
Vandaag staan er drie heerlijke bands op het programma.

Oude rot in het vak Green Lizard mag aftrappen. De band is terug van weggeweest en moet weer opnieuw beginnen. Remi en zijn mannen mogen in een dertig minuten durende set zich opnieuw bewijzen en dat latIMG_2793en ze zich geen tweede keer zeggen. De nieuwe zaal Ronda voelt goed aan en is ondanks de ruime capaciteit erg compact.

Het tweede voorprogramma is niemand minder dan onze helden The Charm The Fury. Na een ombouw van dertig minuten is het voor Caroline en de boys tijd om het publiek klaar te stomen voor de headliner. De band is vele malen harder dan de band die erna speelt en wellicht wat overweldigend voor de standaard “rock/emo” fans die de eerste rijen bezetten.
IMG_2794-0De band speelt een strakke set, al laat het geluid regelmatig de band in de steek. Met een matheid en gemis aan diepte vooral op het balkon. Tevens heb ik de band wel eens actiever zien springen dan vanavond. Frontvrouw Caroline vraagt regelmatig om meer beweging maar zowel onstage als frontstage is daar gebrek aan. Pas later in de set verbeterd de diepte in het geluid en lijkt de bassbox gevonden te zijn.

Dan is het tijd voor de hoofdact van de avond. De heren van Papa Roach maakte natuurlijk hun klassieker al vroeg in hun carrière en proberen hier nog steeds aan te tippen. De opening van hun set is dan ook oud werk en dat slaat meteen aan. Het publiek beweegt en klapt lekker mee. Het geluid staat beduidend beter afgesteld danIMG_2802 bij de voorganger. De zanger krijgt het publiek bij ieder nummer mee en de eenvoud is bijna beangstigend. De nummers, oud of nieuw, worden luidkeels meegezongen door een groot deel van het publiek. De band loopt inmiddels al dik 21 jaar mee en zet een strakke en degelijke show neer zonder al teveel moeite.

IMG_2820Dat de band nooit echt tot de top in Europa kwam is bij het zien van deze show wel een beetje verbazend. De strakheid van de band en de kracht van de stem van frontman Shaddix maken deze band echt tot een topproductie. Het uitblijven van echte hits na hun hype periode deert het publiek niets. Een goed gevulde Ronda geniet met volle teugen en keuren de zaal, die voor het eerst gebruikt voor een rockshow, goed.

Tijdens “Last Resort” wordt nog een keer vol gas gegeven en zo is de avond alweer gedaan. De heren traden iets meer dan een uur op in Utrecht. Een waardige opener van dit podium wat betreft rockbands.

 

 

Previous post

Review: Southern Sunrise – Feels Like Home EP

Next post

Review: Ben L’Oncle Soul - À coup de Rêves

Sharik

Sharik

2 Comments

  1. Wilfred
    augustus 30, 2014 at 10:41 — Beantwoorden

    Is Soundgarden geen rockband? Of vallen die onder alternatieve rock omdat ze een grunge band zijn?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.