Live Reviews

Live Review: The Gentle Storm – De Bosuil Weert 08-12-16

De foto’s

Gisteravond speelde The Gentle Storm in een XL-formatie als een try-out voor de show volgende week in de Melkweg Amsterdam waar een heus fan weekend gehouden zal worden. Sold out weekend met alle fans bij een, maar gisteren even terug naar Poppodium de Bosuil te Weert waar een kleinere groep fans aanwezig kon zijn.

De band begon na een kleine vertraging met veel energie aan een prima setlist. Anneke kwam al met een grote glimlach de stage oplopen en ook de andere bandleden hadden er zichtbaar zin in om weer te spelen in deze bezetting.
De chemie straalt van het podium af en wanneer “Endless Sea” ingezet wordt. Vorige week werd bekend dat een deel van de band verder zal gaan onder de naam “Vuur”. Een juiste beslissing zo blijkt want moeiteloos vinden de bandleden elkaar. Echter staat tijdens dit nummer nog Ruud Jolie op het podium, bekend van Within Temptation natuurlijk, maar hij zal niet deelnemen aan de nieuwe band. Hiervoor is er gekozen voor Jord Otto. Tijdens het vierde nummer, The Storm, mag hij het podium betreden en mag de ex gitarist van Hair (ReVamp) zijn kunde tonen.

Wanneer Anneke de gitaar oppakt en solo het nummer “Cloudbusting” brengt valt er doodse stilte in de zaal, iets dat zij zelf afdwingt maar ook niet anders had kunnen gebeuren. Haar prachtige stem vult de ruimte en er lijkt even niets meer nodig dan enkel dit.
De “verassingen” zijn nog niet compleet want naast de twee eerdergenoemde gitaristen (en Ferry natuurlijk!) komt ook bandlid van het eerste uur Merel Bechtold oplopen. Zij wisselt even de wacht af van Jord en Ruud. Helaas is de duur maar kort en na twee nummers stapt ze alweer van het podium af.

Strange Machines mag natuurlijk niet op de bekende setlist en is een van de hoogtepunten voor het publiek. Het nummer is het slot stuk van de avond maar een toegift mag natuurlijk niet ontbreken. De band is nog vol energie en zo ook de fans, beide kunnen er geen genoeg van krijgen.

The Gentle Storm laat deze avond wederom zien dat een project opgezet door meesterbrein Arjen Lucassen tot een succesvol gegeven kan doorgroeien. Na een lange tour in binnen en buitenland langs de grootste festivals en toffe clubs eindigt het verhaal volgende week, althans voor nu, want je weet maar nooit wanneer er weer plots leven in geblazen gaat worden. “Shores of India” eindigt de avond in de juiste sfeer en laat iedereen met een tevreden gevoel terug naar huis keren.

Previous post

Persbericht: Kerstsingle ‘Real Christmas’ van Rivers pleit voor echtheid in plaats van perfectie

Next post

Persbericht: THE TEN BELLS: WINNAAR NU OF NOOIT 2016

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.