Reviews

Movie: Draft Day (2014)

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

Ondergetekende kijkt veel films, in de bioscoop of gewoon lekker thuis op de bank. Al eerder schreef ik een review over Nashville(serie) en vandaag waag ik me aan een film met de titel Draft Day.

draft-dayVoor vele van ons zal Draft Day geen belletje laten rinkelen, echter is deze dag zeer belangrijk in Amerika. Jeugdspelers kunnen namelijk die dag “gedraft” worden voor de NFL. Spelers die tot die tijd uitkwamen voor hun universiteit (college nfl) kunnen dan een contract krijgen bij een van de professionele clubs. Een voor een mogen de clubs hun speler kiezen dat onder tijdsdruk een leuk en spannend event creëert. Dit is in kort even waar de film over gaat.

Manager van de Cleveland Browns Sonny Weaver, gespeeld door Kevin Costner, maakt zich klaar voor de belangrijkste dag van het jaar, Draft Day. Al vroeg uit de veren begint de hectische dag. Veel te regelen en te onderhandelen. Hij maakt de beslissingen over de samenstelling van het team en is dus de basis van het eventuele succes van de club. Samen met club eigenaar Anthony Molina, gespeeld door Frank Langella, bespreekt hij de mogelijkheden. Al snel wordt duidelijk dat ze voor de nummer 1 sterspeler willen kiezen. Doordat ze het vorige seizoen als laatste geëindigd zijn mogen ze dit jaar als eerste kiezen, een zeer luxe positie dus.

Al snel in de film wordt duidelijk dat er aan de hoofdpersoon flink getrokken wordt uit verschillende richtingen. Niet alleen de clubleiding, de trainer en zijn raadsmannen maar ook de interesse vanuit andere clubs om de positie te ruilen. In een hevige strijdt komt de film, die ruim 1uur en 40minuten duurt, in een bijzonder onderhandelings traject terecht waarbij Kevin Costner een puike acteer prestatie levert. Samen met Ali, gespeeld door Jennifer Garner, hoofd financienen, probeert Sonny zijn hoofd koel te houden en de juiste afwegingen te maken. Gaat hij voor Quaterback Bo Callahan (Josh Pence), Vontae Mack (Chadwick Boseman) of toch de zoon van clubheld Earl Jennings (Terry Crews), Ray (Arian Foster).

Een bijzondere film die je een leuk kijkje geeft in de keuken van de NFL. Goed acteerwerk dat overtuigend is en je meesleept door deze dag. Club, familie en persoonlijk drama vormen de basis van Draft Day maar tevens de energie en doorzettingsvermogen van de leiding zijn een belangrijk element. Een echte aanrader voor de sportfan!

Previous post

Review: Olivia Lane – Love Thing EP

Next post

Festival: Bruis Maastricht Day 1 5/9/2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.