Festivals

Paaspop 2016, dag 1

Tekst & Foto’s door Antoinette
Act foto’s door Sharik “MCSharQ” ( deze zijn niet gemaakt op het festival )

jett1

Is het alweer bijna Pasen? Ja! 18cf43d2-8d30-49a0-b71c-bf7bb3b2aaa5
Dus wat betekend dat?
Precies, Paaspop!

Met dit jaar een prachtige line up op de openingsdag, vrijdag, met onder andere;
Jett Rebel, De Kraaien, Fun Lovin’ Criminals, Fresku, Golden Earring, John Coffey, Jungle by Night en vele andere.

Dit jaar hebben we geen fotopas en gaan we voor de volledige festival ervaring! We staan op de camping (in de kou).

Hoe kan je je Paaspop weekendje beter beginnen dan met een stel Kraaien? De Roxy nu soort van omgetoverd tot Kraaiennest stond tot de nok vol. De sfeer zat er goed in en de temperatuur steeg al snel, tijd voor ekstertje om haar kleding te lozen. Tijdens De Kraaien stond Son Mieux in de Jack Daniel’s stage de sterren van de hemel te spelen met zijn bandje. Heerlijk genieten van rustigere indie klanken na De Kraaien, een half uur voor het optreden kregen ze te horen dat ze dé 3FM Megahit waren geworden voor deze week en straalde dus terecht op het podium.

kraaien

Dan door naar een van mijn all time favorites Jett Rebel! Vorige week was jett2hij nog druk bezig met zijn uitverkochte tour en nu stond hij er helemaal klaar voor op Paaspop. Het was waarschijnlijk voor hem wel even wennen om in plaats van drie uur te kunnen spelen nu maar drie kwartier te mogen spelen. Daarom besloot hij om alleen maar nummers van zijn laatste album Truck te spelen. Niet Jelte’s beste beslissing ooit, waar voorgaand festival seizoen nog iedereen losging op Louise en Tonight, stond nu iedereen een beetje ongemakkelijk om zich heen te kijken en twijfelachtig een peace logo in de lucht te steken omdat Jett dat vroeg. Erg jammer, dit is niet de Jett Rebel Best Night of Your Life op Paaspop maar dit is mijn geflopte album Truck en ik probeer hem alsnog te verkopen. Jett you can do so much better! Ik hoop dat het volgende album er snel aankomt en deze weer meer lijkt op de Jett Rebel waar we allemaal verliefd op zijn geworden.

Na dit optreden tijd voor comfort food in de Restolounge, dus na een heerlijke hamburger naar binnen te hebben gewerkt en de tijd een beetje te zijn vergeten stonden de Fun Lovin’ Criminals op het menu. Wat is dit een fijne band! Ze zijn voornamelijk bekend door de hit ‘Scooby Snacks’ maar de rest van de set mocht er ook zeker wezen. Een soort van oude stijl hiphop met een vleugje rock, zeker de moeite waard om live te zien!

mm

Na de oude rockers stonden de Memphis Maniacs al helemaal klaar voor hun show. Een goed doordachte show met allemaal herkenbare hitjes, leuke pakjes en veel energie! Ook zij trokken net zoals Jett Rebel de afgelopen periode langs de Nederlandse podia en zijn met deze gig begonnen aan hun festivalseizoen.

580375a0-4662-4daf-b4f0-495c99602c82De afsluiter van de dag konden niemand minder dan The Golden Earring zijn, de oude rockers weten nog altijd een ijzersterke set neer te zetten. Allemaal klassiekers natuurlijk, maar voor de fans en de festival bezoekers gingen de nummers er met gemak in.

Wauw deze mannen kunnen nog steeds keihard rocken!

Een hele goede afsluiter van deze dag!706c5051-5c94-4703-9eb6-655f1c8bc0dd
Nu op naar een met ijzel bedekt tentje om daarin de nacht door te brengen!

Morgen staan onder andere The Brahms, Causes, De Staat, Drive Like Maria, Korpiklaani, Lucas Hamming, Mambo Kurt, My Baby, Rico & Sticks en uitsmijter The Prodigy op de speellijst.

Previous post

Review: The Re: Freshed Orchestra

Next post

Paaspop 2016, dag 2

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.