Persbericht

Persbericht: Berlijns duo OY komt met caleidoscopisch nieuw album

0945f2e6-f134-47d7-894b-158ef2307e0d

De Zwitsers-Ghanese zangeres Joy Frempong maakte furore met haar solodebuut vol jazz, elektronica, Afrikaanse vibes en improvisatie. Hierna ging ze van solo naar een duo. Onder de naam OY brengt Frempong samen met multi-instrumentalist  Lleluja-Ha op 27 september het derde album, genaamd ‘Space Diaspora’,  uit.

Bekijk en luister de nieuwste single ‘A New Planet Is Born’ hier.

De muziek van OY heeft pop-appeal, maar blijft een wilde mix van stijlen en invloeden; tunes om op te dansen en te dromen. ‘Space Diaspora’ is een soort space opera, waarin OY het verhaal vertelt over een toekomst op een andere planeet. In de teksten speelt Frempong met de realiteit van een andere wereld, terwijl ze stiekem onze eigen maatschappij onder de loep neemt. “Als je naar de absurditeit van het leven kijkt is humor je grote vriend; ook op ons nieuwe album.”

Lleluja-Ha (pseudoniem van Marcel Blatti) is een multi-instrumentalist, componist en producer, die zich on stage steevast van top tot teen in een tribal kostuum (inclusief masker) van de Duitse ontwerpster Victoria Behr hult. Alles wat OY doet past binnen het alienation thema. Hun liveshows worden ook wel beschouwd als een visueel utopisch spektakel. Vergelijkingen met Grace Jones, MIA en Laurie Anderson zijn dan ook snel gemaakt.

Previous post

Promotions: De rauwe inspiratie van Subterranean Street Society

Next post

Festival review: La Truite Magique 12/13/14-08-2016

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.