Persbericht

Persbericht: BLOOM ILLUSION presenteert EP en clip ‘Room of Sadness’

Schoonheid en gebrokenheid hoeven elkaar niet tegen te spreken. Dromen kunnen schuren met de werkelijkheid. Triphop duo BLOOM ILLUSION heeft het niet alleen aan den lijve ondervonden, maar zich er ook door laten inspireren. Het resultaat is muziek die droomt zonder de ogen te sluiten voor het leven; emotie gevangen in een levend schilderij. Liedjes die voelen als een warm bad van herkenning na een koude douche. De nieuwe EP ‘Room of Sadness’ is nu verkrijgbaar op alle digitale platforms. De videoclip van de eerste single (de titeltrack) is ook verschenen.


Fotografie: Joas Folkertsma

Wie sceptisch is over de staat van hedendaagse muziek, kan zijn hart ophalen aan ‘Room of Sadness’. De triphop en lounge van BLOOM ILLUSION (Mariska Kalma en Joas Folkertsma) kiest niet voor oppervlakkige ‘feel good’ muziek maar weet je toch achter te laten met een gevoel van opluchting en herkenning. Het is een dromerig samenspel van beats en synths, op sleeptouw genomen door de vocalen van Mariska Kalma. Het merendeel van de nieuwe EP is ontstaan vanuit haar eigen beleving. En waar de muziek een samenspel is van melancholie en verlangen, geknipt voor liefhebbers van bijvoorbeeld Massive Attack en London Grammar, gaan de teksten de schaduwkant van het leven niet uit de weg. “We vinden het belangrijk dat dit een plek heeft in muziek en dat dat OK is. Hoe mooi een buitenkant ook lijkt, er kan veel pijn of verdriet achter schuilen. In die spanning ontstaat ook iets moois.”

De videoclip van de single ‘Room of Sadness’ beeldt dat spanningsveld uit met een fraaie renaissance uitstraling en confronterende tekst. Op de EP schetst BLOOM ILLUSION zo verschillende beelden. Het lichtere ‘No Time To Hurry’ bijvoorbeeld, dat een moment van reflectie beschrijft. Of ‘Umbrella In The Wind’, dat een hart onder de riem steekt als alles om je heen je voorbij lijkt te streven. De EP bevat bovendien de singles ‘In
The Right Moment’ en ‘Chasing Butterflies’, die vorig jaar verschenen en voorzien werden van zelf-geanimeerde clips, gemaakt door Kalma en Folkertsma zelf. De illustrator gebruikt nu samen met Joas Folkertsma een nieuw palet aan ervaringen en emoties. ‘Room of Sadness’ is muziek om over je heen te laten spoelen, je in te verdiepen en je eigen te maken. “Dit zijn liedjes die aansluiten bij wat iedereen wel eens meemaakt of voelt” aldus Kalma. “We houden er van om iets te schetsen waar je bij kan wegdromen, maar wat ondertussen eerlijk is over wat je doormaakt. Als deze muziek dat voor mensen kan betekenen, dan is dat geweldig.”

‘Room of Sadness’ is nu verkrijgbaar via de gebruikelijke download en streaming platforms. De EP werd geproduceerd door Eljakim Okkerse (o.a. DANSU).

Kijk voor meer informatie over BLOOM ILLUSION op www.bloomillusion.com..

Previous post

SharQ Talk #11: Mandala Festival Wanroij

Next post

Persbericht: No Man's Valley tekent bij Tonzonen Records, start Crowdfunding

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.