Persbericht

Persbericht: Epica kondigt 3 nieuwe NL clubshows aan voor najaar 2017 (Zwolle, Haarlem, Nijmegen); support act is MayaN (NL)

Om gehoor te geven aan de lang gekoesterde wens van zijn fans, keert de Nederlandse symfonische metalband Epica in 2017 terug naar zijn roots en kondigt drie nieuwe Nederlandse clubshows aan:

-20-10-17 Hedon Zwolle

-21-10-17 Patronaat Haarlem

-22-10-17 Doornroosje Nijmegen

Tickets voor deze drie shows zijn te koop vanaf zaterdag 25 maart om 10.00 uur. De eerder aangekondigde show in Bibelot Dordrecht (zondag 11 juni) is inmiddels bijna uitverkocht. De support act voor alle shows is MaYaN, een band die oorspronkelijk is begonnen als een zijproject van onder andere Epica-gitarist Mark Jansen en die inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in het harde symfonische death metalsegment.

De meeste tijd van het jaar is Epica op tournee in het buitenland -waar de band in zalen optreedt met een capaciteit van tussen de 1500 en 5000 bezoekers- òf staat op grote (buitenlandse) festivals. Daardoor heeft de zeskoppige band rondom sopraanzangeres Simone Simons vaak geen plek in zijn agenda meer vrij voor clubshows. Zeker Nederland schiet er onbedoeld nogal eens bij in. Epica vindt het hoog tijd om daar dit jaar verandering in te brengen en kiest er bewust voor om in het drukke festivalseizoen -o.a. Greenfield Festival (CH), Download Festival (FR), Graspop (BE) en Novarock (AU)- niet alleen maar grote festivalshows te doen maar juist ook terug naar de basis te gaan.

Epica-gitarist Mark Jansen: “We hebben onze Nederlandse fans de laatste jaren niet bepaald verwend met veel clubshows in eigen land. Daarom zijn we verheugd om weer concerten te in het Nederlandse clubcircuit te gaan geven. Ik heb er enorm veel zin in en we zullen zoals altijd weer alles uit de kast trekken om onze fans een onvergetelijke avond te bezorgen met een voor Epica zo kenmerkende overdonderende audiovisuele show.”

Toetsenist Coen Jansen is net zo enthousiast als zijn collega: “VET! Meer shows in Nederland. Superleuk om weer in eigen land in clubs te staan voor onze fans van het eerste uur. Het zijn voor Epica-begrippen shows in een relatief intieme setting dus we verwachten dat de ticketverkoop voor alle shows – net als die in Bibelot Dordrecht in juni- heel hard zal gaan. We tippen onze fans om dus niet te lang te wachten met het scoren van een kaartje.”

Vorig jaar september bracht de band zijn zevende studio-album The Holographic Principle uit (dat positie #22 van de world sales charts bereikte), waarna het zestal zijn zoveelste succesvolle wereldtournee deed door onder meer Noord-, Midden- en  Zuid-Amerika. Daarna volgde Europa met als voorlopige apotheose een uitverkochte show vorige deze maand in het legendarische Le Zénith in Parijs voor 6300 bezoekers.

Website & Social Media

* Facebook

* Website

* Geplande shows 2017

Previous post

Persbericht: Gloednieuw rockfestijn met side show HELLDORADO- The Incredible Rock & Roll Freakshow op 18-11 in Klokgebouw Eindhoven (met o.a. Orange Goblin en The Rock 'n' Roll Wrestling Bash)

Next post

Persbericht: Ann White presents: Show Off Sunday! in Cinetol op 9 april

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.