Persbericht

Persbericht: Haarlemse artiest Dansor verrast met retro-futuristische sound op debuutalbum ‘Theory Of Love’

dansorDansor is hard op weg om één van de meest-belovende acts van Nederland te worden. Ze won Pete Tong’s Bedroom Bedlam en Dave Clarke’s ADE Demolition Panel. DJ Mag UK heeft album ‘Theory Of Love’ nu al uit geroepen tot “timeless hit” en er is airplay geweest op BBC6 en in de radioshow van John Digweed. Debuutalbum ‘Theory Of Love’ komt op 14 februari uit als ‘Beatport Exclusive’. Eind deze maand volgt de wereldwijde release.

Anett Kulcsar a.k.a. Dansor is een veelzijdige artiest. De van oorsprong Hongaarse is producer, live performer en visual designer. Tijdens het maken van ‘Theory Of Love’ liet de rebelse kameleon Anett zich leiden door verschillende stijlen en vibes. “Het album is als een muzikale soundtrack van mijn leven. Het is een mix van live muziek en electronica, house en tech house met invloeden uit de jazz, funk en de Eighties. Een retro-futuristische vibe laat oud en nieuw met elkaar versmelten”, legt ze uit.

Op ‘Theory Of Love’werkt Anett samen met verschillende artiesten. “Tijdens het schrijven stelde ik me voor hoe de plaat live zou klinken. Toen de opnames klaar waren, ben ik gaan zoeken naar muzikanten die precies begrepen welke kant ik met de live uitvoering op wilde gaan.” De zanglijnen in de titeltrack zijn voor rekening van zanger Ayden Vice. Op ‘Hunger Of The Steel’ werkt Dansor samen met singer-songwriter Jeffrey Snijder met wie ze ook de ADE Demolition Contest won. De laatste samenwerking op het album is de track ‘Feeling’. De jazzmuzikante Saskia Laroo luistert de track op met haar befaamde trompetspel.

Dansor speelde ‘Theory Of Love’ onlangs volledig live in het Patronaat en op de afgelopen editie van het Amsterdam Dance Event samen met zanger Ayden Vice, Saskia Laroo, Marta Golka (bas) en Wouter de Buck (drums). Anett vertelt: “Live spelen samen met andere muzikanten is een te gekke ervaring. In plaats van alleen achter mijn laptop, heb ik nu echt dat bandjesgevoel. Dat is naast een nieuwe uitdaging ook enorm inspirerend. Mijn grote droom is om mijn muziek live te brengen met extra begeleiding van een live orkest en koor”.

Dansor’s ‘Theory Of Love LP’ komt exclusief uit via Beatport op 14 februari 2016 (Valentijnsdag). Beluister een voorproefje via: https://soundcloud.com/dansor/theory-of-love- album-teaser. Vanaf 28 februari 2016 is het album overal beschikbaar via haar eigen label Comport Records.

Previous post

SharQ Bite: Theo Sieben - Delphinidin

Next post

Promotions: Morgen start de verkoop van Pinkpop 2016!

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.