Promotions

Persbericht: Het Parijse Acid Arab komt met debuutalbum

2cbe0406-e66a-4c6c-83a5-7ff1d4513452

Op 7 oktober verschijnt het langverwachte debuut album ‘Musique de France’ van Acid Arab. Het doel van dit Parijse duo was om allerlei soorten Oosterse muziek (Noord-Afrika, Libanon, Egypte, Turkije, Mumbai) te mixen met elektronische sounds, of dat nu vernieuwende acid house of hedendaagse techno is. Guido Minisky en Hervé Carvalho, beiden resident dj’s in Parijse club Chez Moune bewees met dj-sets op festivals als Lowlands, PITCH en Eurosonic Noorderslag al eerder dat ze acid techno, Arabische vocalen en muziek op een geniale manier bij elkaar brengen. Acid Arab toert dan ook sinds de oprichting in 2012 de afgelopen jaren succesvol de hele wereld rond. Inmiddels is het duo live uitgegroeid naar een kwintet.

Luister hier naar de eerste single ‘La Halfla’ feat. Algerijnse volkszanger Sofiane Saidi. Het nummer verteld het verhaal over een man die wanhopig verliefd is op een eigenwijs meisje dat haar vrijheid koestert en geen bevelen van andere opvolgt.

Geboren in de transculturele stad Parijs, ontstond het concept om de Arabische cultuur kennis te laten maken met de wereld van de hedendaagse elektronische muziek. En op die manier de verschillende culturen met elkaar te verbinden. De basis werd gelegd door een aantal uitgebrachte EP’s (the Collections series), met daarop uiteenlopende samenwerkingen met andere producers, remixen en tracks van andere artiesten.

Ook op ‘Musique de France’ is Acid Arab bijzondere samenwerkingen aangegaan, zoals toetsenist Kenzi Bourras, Rizan Said, raï fusion pionier Sofiane Saidi en Gnawa muzikant / zanger Jawad El Garrouge.

Live in NL:

7/10 – BAR, Rotterdam
22/10 – ADE, Amsterdam (Paradiso)

Facebook Acid Arab

Previous post

Promotions: Robbing Millions - Dreams Like Photographs single release

Next post

Persbericht: Seasick Steve lanceert nieuw nummer

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.