Persbericht

Persbericht: Max & Igor Cavalera – ‘Return To Roots’: 20-jarige Sepultura-album ‘Roots’ integraal uitgevoerd in 013

Max & Igor Cavalera - Return To Roots op 20-11 in 013

Op dinsdagavond 29 november vindt in 013 een bijzonder en uniek ‘once in a lifetime’ concert plaats: de Braziliaanse metalmuzikanten Max en Igor Cavalera zullen samen met hun band het Sepultura-album ‘Roots’ uit 1996 integraal uitvoeren. Het betreft een exclusieve en eenmalige Nederlandse clubshow om het twintigjarige jubileum van dit baanbrekende meesterwerk te vieren. Behalve het volledige ‘Roots’-album zullen de Cavalera’s die avond ook nog andere Sepultura-klassiekers (van bijvoorbeeld ‘Beneath The Remains’ en ‘Chaos AD’) ten gehore brengen. De voorverkoop is zojuist van start gegaan. Tickets kosten € 45,- (excl. servicekosten).

“I say we’re growing every day, getting stronger in every way
I’ll take you to a place where we shall find our roots”
[Uit: ‘Roots Bloody Roots’ van Sepultura’s album ‘Roots’ uit 1996]

Niet alleen metalfans kunnen bovenstaande tekstregels zelfs in hun slaap nog opdreunen. Want ondanks het behoorlijk heavy karakter werd de song ‘Roots Bloody Roots’ in 1996 een bescheiden radiohit in heel Europa en daarbuiten. Het album ‘Roots’ waarop het nummer staat, behaalde wereldwijd top-10 posities in albumcharts (in Nederland zelfs plek #6) en zorgde voor een doorbraak naar een groot publiek. Voor muziekliefhebbers die de afgelopen twintig jaar niet hebben opgelet vertellen we het succesverhaal van Sepultura en van ‘Roots’ in vogelvlucht.

In 1984 opgericht door de broers Igor en Max Cavalera (op dat moment pas respectievelijk veertien en vijftien jaar oud) in het Braziliaanse Belo Horizonte, speelt de death-thrash band Sepultura zich via de klassieke manier van hard werken in de kijker van het machtige rocklabel Roadrunner die de band tekent en onder zijn hoede neemt. De politiek-maatschappelijk geëngageerde band laat met elk nieuw album een grote muzikale en songtekstuele vooruitgang horen. Ten ten tijde van het furieuze ’Beneath The Remains’ uit 1989 en het fenomenale ‘Arise’ (1991) is Sepultura een begrip in de metalunderground geworden. ‘Chaos A.D.’ uit 1993 laat een voorzichtige stijlwijziging horen richting alternatieve groove-metal, met de opvallende instrumentale track ‘Kaiowas’ als muzikaal eerbetoon aan de oorspronkelijke bewoners van Brazilië.

De door Ross Robinson geproduceerde baanbrekende cd ‘Roots’ uit 1996 vervolgt die muzikale koers (metal met wereldmuziek) waarop de band qua concept en thematiek zijn Braziliaanse wortels (“roots”) verder traceert en daarvoor zelfs een poos bij een authentieke Xavante indianenstam logeert. Na de release van het album schiet Sepultura naar gelijke hoogte met andere thrashbands uit de metal eredivisie zoals Slayer en Pantera. Na ‘Roots’ gaat het echter mis. Door diverse omstandigheden stapt Max uit de band en richt in 1996 zijn eigen Soulfly op. Het duurt tot 2007 totdat Max en Igor weer gaan samenwerken als Cavalera Conspiracy.

Max & Igor Cavalera – Return To Roots:
Dinsdagavond 29 november 2016 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 45,- (excl. service- en transactiekosten) | Main | Voorverkoop gestart
013, Veemarktstraat 44, Tilburg,  www.013.nl

Previous post

Persbericht: Gill Landry (Old Crow Medicine Show) naar Roepaen Ottersum

Next post

Promotions: Timetable - La Truite Magique 12-14/08

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.