Persbericht

Persbericht: Mud Morganfield (Muddy Waters jr) naar Grenswerk

De Amerikaanse blueszanger Mud Morganfield komt naar Grenswerk. Morganfield is de oudste zoon van Muddy Waters, grondlegger van de moderne blues. Mud Morganfield spelt maar twee shows op het Europese vasteland, naast Grenswerk staat hij alleen in Paradiso Amsterdam.

Het is niet altijd makkelijk om in de voetsporen van bekende vaders een eigen carrière op te bouwen. Zeker niet als die vader Muddy Waters is, een van de grootste bluesiconen die de muziekwereld kent. Toch heeft Larry “Mud” Morganfield zich aan alle vooroordelen kunnen onttrekken en heeft hij, weliswaar met het erfgoed van vader McKinley Morganfield (Muddy Waters) in zijn bagage, inmiddels via een paar gelauwerde albums en vele vooral meeslepende optredens een grote naam voor zichzelf opgebouwd in de internationale blues-scene.

Hij speelde op alle grote internationale bluesfestivals en zijn Nederlandse optredens op bijvoorbeeld de R&B Night in Groningen, de Southern Blues Night in Heerlen of in de North Sea Jazz Club werden vol enthousiasme ontvangen. Mud Morganfield heeft geen enkele intentie om zijn vader te imiteren of op diens succes mee te varen. Niet voor niets is de drang om zichzelf als artiest te manifesteren voor hem pas urgent geworden na de dood van zijn vader. Maar genen laten zich niet verloochenen en het is dan ook volkomen terecht dat Larrry Morganfield de bijnaam Muddy Waters Jr. aangemeten kreeg.

Previous post

Persbericht: 'Silly Fashion' van The Fiscus nu verkrijgbaar

Next post

Persbericht: Bekende Nederlandse Youtuber Djamila naar Grenswerk

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.