Persbericht

Persbericht: Nu-metalgrootmeesters Korn (USA) naar 013 met supports HELLYEAH en Heaven Shall Burn

korn-by-dean-karr

De Amerikaanse nu-metalband Korn komt weer naar 013. De groep,  die wereldwijd 35 miljoen albums heeft verkocht en twee Grammy’s alsmede diverse MTV Awards won, staat op woensdag 22 maart op de planken in 013 Tilburg voor een exclusieve Nederlandse clubshow. Korn neemt twee giganten als support mee:  all star metalband HELLYEAH (USA) en de gevierde Duitse death metal(core)formatie Heaven Shall Burn. Tickets kosten €45,- (exclusief servicekosten) en gaan vanaf 1 oktober 10:00 in de voorverkoop.

013 en Korn houden van elkaar. De band stond in 1995 al eens in het voorprogramma van Primus in het Noorderligt en was daarna ook twee maal in 013 zelf te zien. Komende maand verschijnt Korns nieuwe album ‘The Serenity of Suffering’ (met een gastrol voor Slipknot-frontman Corey Taylor) waarover gitarist Brian Welch meldt: “heavier than anyone’s heard us in a long time.” En dat is goed nieuws voor de loyale fans die regelmatig door Korns muzikale experimenteerdrift werden verrast.

Korn brak wereldwijd door met zijn derde plaat ‘Follow the Leader’ (1998) die de band een terechte brede en loyale fanschare bracht. Hoewel Korn gezien kan worden als (mede-)grondlegger van de nu-metal (een muziekgenre waarin metal met onder meer rap, funk, grunge en hiphop worden gecombineerd), bleek de band rondom de charismatische frontman Jonathan Davis nooit te beroerd om zijn muzikale grenzen te verkennen en nieuwe elementen te introduceren, getuige samenwerkingen met onder meer dubstep-DJ Skrillex en Gronings trots Noisia. De terugkeer in 2013 van gitarist Brian Welch gaf de band een enorme boost met als hoogtepunt het twintigjarig jubileum in 2015.

 Korn neemt twee supports van wereldformaat mee, te weten de Duitse metalcoresensatie Heaven Shall Burn en de bulldozermetal “supergroep” HELLYEAH van ex-Pantera drumlegende Vinnie Paul.

Korn + Heaven Shall Burn + HELLYEAH
Woensdag 22 maart 2017 | aanvang 19:30 | zaal open 18:30

Tickets € 45 (excl. service- en transactiekosten) | Main | Voorverkoop vanaf 1 oktober 10:00

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Previous post

Review: Alter Bridge - The Last Hero

Next post

Review: Insayno - Dwaalspoor

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.