Persbericht

Persbericht: Ontvlucht de hectiek met Oliver Alexander’s nieuwe single

We worden steeds drukker, hebben minder tijd, verliezen elkaar daardoor steeds makkelijker uit het oog. Maar wat als je die hectiek eens helemaal achter je zou kunnen laten, samen met degene van wie je zielsveel houdt? Dat is wat singer-songwriter Oliver Alexander zich afvraagt met zijn nieuwe single Perfect Alibi.

“Een klein, romantisch, en heel persoonlijk liedje”, zo zou Oliver Alexander zijn nieuwe single Perfect Alibi zelf beschrijven. Tot rust komen van je drukke leven kan soms heel goed in je eentje, maar is veel fijner samen met iemand waarvan je houdt. De geborgenheid, liefde en melancholie die in de tekst doorklinken, passen goed bij de herfst: “dit luister je het liefst bij het haardvuur, niet op het strand.”

De nieuwe single klinkt, mede dankzij de begeleiding van akoestische gitaar en een compleet strijkkwartet, heel anders dan Oliver Alexander’s eerdere werk. Een bewuste keuze: net als zijn grote muzikale voorbeelden, waaronder Billy Joel en John Mayer, wil Oliver Alexander verschillende genres en geluiden blijven verkennen. Zijn vorige single, Horizon, is alleen al op Spotify in korte tijd ruim 1 miljoen keer beluisterd. Ook speelde hij al eigen shows in onder andere Paradiso en het Concertgebouw.

Perfect Alibi is geproduceerd door Jens Munnik in Soundwise Amsterdam. Het is een voorproefje van Oliver Alexander’s nieuwe EP, die begin 2019 verschijnt.

Spotify: https://spoti.fi/2SrBUOY
iTunes: https://apple.co/2D6G8Hq
Apple Music: https://apple.co/2CLNsr9
Soundcloud: https://bit.ly/2OWqW6e

Previous post

SharQ Talk #28: Daisy Gubbels

Next post

Heavy Faces - Working (SharQ Sessions Live #2)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.