Persbericht

Persbericht: PIUM speelt LINK

Egon Notermans -

Een voorstelling waarin muziek, dans en beeld onlosmakelijk verbonden zijn.

LINK is de nieuwe voorstelling van dansgezelschap PIUM, geïnspireerd op de samensmelting van hedendaagse dans, live muziek en beeld onder leiding van choreografe Grace Bellel. De danser volgt, raakt in vervoering, verzet zich, leidt, verleidt, daagt uit… Muziek wordt gecreëerd en gespeeld door The Men from U.N.C.L.E. Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober zijn twee voorstellingen te zien in Grenswerk. Kaarten zijn beperkt te verkrijgen via de website van Grenswerk en de vaste voorverkooppunten.
PIUM
Een productiegezelschap dat verder gaat dan dans alleen. Het toont liefhebbers dans, live muziek en een variabele derde kunstvorm die onlosmakelijk verbonden worden tot een intrigerende productie. Eenmaal per tweeëneenhalf jaar maakt het gezelschap een productie waarin haar publiek meegenomen wordt in een spraakmakende wereld van artisticiteit. Voor iedere nieuwe productie werkt de choreografe met een wisselende groep dansers, muzikanten en andere kunstenaars waarin dans en livemuziek de gemene deler vormen.

Grace Bellel
Choreografe Grace Bellel begon haar danscarrière in 1986 bij dansgezelschap ‘Sodemieter op’ van choreograaf Hans Tuerlings / Raz te Amsterdam. Twee jaar later studeerde ze af aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze volgde haar passie als danser en werkte bij (inter)nationale dansgezelschappen. Inmiddels staat zij aan het roer van haar eigen gezelschappen, danst ze zelf bij theatergroep PiT en spendeert ze haar tijd aan doceren bij onder andere Toneelacademie Maastricht en is consulent dans bij het Huis voor de Kunsten Limburg.
Speeldata
LINK gaat op 24 september in première in Cultuurhuis Heerlen. Aansluitend vindt op 8 en 9 oktober de Venlose primeur van LINK plaats in Poppodium Grenswerk.
Nieuwsgierig? Op zondag 28 augustus om 20.30 speelt PIUM een preview van haar nieuwe voorstelling LINK op Het Zomerparkfeest te Venlo. Gratis toegankelijk! Daarna zal in de periode van september 2016 tot en met december 2017 de voorstelling rondreizen door diverse theaters en festivals in hoofdzakelijk Limburg, regio Eindhoven en over de grens (Venlo) in Duitsland.

Previous post

Persbericht: Zomerparkfeest Venlo Programma compleet o.a. The Egyptian Lover (USA), Kikagaku Moyo (Jap) en Storksky

Next post

SharQBite: Infinite Spectrum - Haunter of the Dark

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.