Persbericht

Persbericht: Schorem viert hun eerste lustrum met eigen festival ScumBash

SCHOREM logo

Een jongensdroom die is uitgekomen. Op 6 februari 2011 openden Robert-Jan en Leen als kleine ondernemers in Rotterdam een even opvallende als unieke men only barber shop aan de rand van het Rotterdamse centrum. Vijf jaar later is hun Schorem Haarsnijder & Barbier uitgegroeid tot een internationaal fenomeen waar inmiddels dertien barbiers werken. Met een interne opleiding (The Old School Barber Academy waar ze zelf nieuwe barbiers opleiden en trainen); Schorem op muziekevenementen; een online winkel met het eigen Reuzel Pomade als grootste hit; het fotoboek Schorem Geen Gezeik; een door BNN gemaakte documentaire; ruim 660.000(!) Facebookfans en het eigen rock-‘n’-rollfestival ScumBash. Schorem viert zijn eerste lustrum op zaterdag 20 februari met een nieuwe (derde) editie van ScumBash in Rotterdam.

Robert-Jan blikt terug op vijf jaar Schorem die hem en mede-oprichter Leen op uitnodiging van wereldwijde Schoremfans naar onder meer Thailand, Rusland, Mexico, Japan en Australië voerde, waar ze tijdens hun promotietrips onder meer inspirerende workshops gaven en hun fanschare verder uitbouwden. “Het zijn roerige jaren geweest, een achtbaanrit. Het is natuurlijk belachelijk dat je met een beetje haar knippen opeens de gerse gast uit kan hangen. Maar aan de andere kant: als de kans zich voor doet… FUCK YEAH! Schorem heeft zoveel deuren voor ons geopend en ons zoveel gegeven. We blijven gewoon de dingen doen die we zélf gaaf vinden zonder te kijken wat een ander ervan vindt. Dat is altijd onze kracht geweest. Dat, en nuchter realiseren dat als morgen iedereen denkt ‘en nou oppleuren met dat k*tschorem’, we ’t dan toch maar allemaal gefixt hebben.”

Schorem Haarsnijder & Barbier – een fenomeen

The Telegraph noemde Schorem “één van de beste barbiers ter wereld”. En in dat oordeel staat de Britse krant niet alleen. Vanuit alle windstreken trekken klanten, ondernemers én vakbroeders uit modesteden als Milaan en Barcelona naar de shop. Wie er ooit binnen is geweest, snapt direct de aantrekkingskracht. De onweerstaanbare shop fungeert als een teletijdmachine. Dankzij de prachtige vintage inrichting met veel gevoel voor details waant de klant zich in de roerige jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, de tijd van Al Capone. De relaxte sfeer van mannen onder elkaar wordt verder aangewakkerd door de verhalen en grappen van de barbiers (met Robert-Jan zelf als luidruchtigste). Klanten van over de hele wereld komen dan ook niet primair voor een ordinaire knipbeurt (keuze uit twaalf twaalf verschillende haarstijlen) maar voor een beleving. Authenticiteit en pure passie is waar het om draait.

ScumBash 2014 en 2015

Ondanks het succes bestaat het leven van de Schorems niet alleen maar uit keihard werken. Na werktijd komt er in de shop regelmatig bier, whisky en een goeie sigaar op tafel. Daarnaast organiseren de straatschoffies sinds 2014 samen met Paaspop Events jaarlijks hun eigen festival ScumBash. Plaats delict is de markante Van Nellefabriek, één van de voornaamste industriële monumenten in Nederland die tussen 1927 en 1930 werd gebouwd en historie ademt. De wapenspreuk van ScumBash (‘one day of pure goddamn rock ’n roll’) dekt de lading dan ook volledig: hier komen niet alleen maar nette mensen maar vooral liefhebbers van rock ’n roll, garagerock, rootsrock, punk, metal, ska, hardcore en psychobilly.

ScumBash 2016

Na twee succesvolle edities in 2014 en 2015 met onder meer The Toy Dolls, UK Subs, Discharge, Reverend Horton Heat, Monster Magnet en The Exploited is het op zaterdag 20 februari tijd voor een derde festivalavontuur, dat tevens als lustrumfeest voor Vijf Jaar Schorem fungeert. Het programma is nog niet volledig, de tot nu toe bevestigde acts zijn Turbonegro, GBH, Slapshot, The Kids, The Meteors, Batmobile, Bohemian Betyars, Daddy Long Legs, The SubRockers, Cenobites, Bloodshot Bill, DeWolff, The Skadillacs en Stringcaster.

Tickets

Tickets a € 39,- (exclusief servicekosten) zijn verkrijgbaar bij The Old School, Primera’s en bij Schorem zelf in de winkel – of online via de website.

Kniptickets zijn inmiddels ram uitverkocht.

Online

Schorem

ScumBash

Previous post

SharQ Bite: Luminize - All or Nothing

Next post

Review: Jett Rebel - Truck

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.