Persbericht

Persbericht: Slowlands in the Park: Muziek, biergarten en wijnproeverij in Stadswandelpark Eindhoven

Waar vind je Niels Geuzenbroek, Lucas Hamming, ’s werelds eerste mobiele bier brouwerij, biologische food stalls en een wijnwandeling? Op het Slowlands festival. Pardon? Nee het betreft geen typefout maar één van de nieuwste music&food festivals in de regio Eindhoven.

Slowlands

Vorig jaar vond de eerste editie van Slowlands plaats op Landgoed Velder op de grens van Liempde en Boxtel. Hoewel het festival lovende reacties kreeg van bezoekers en pers is het voor veel anderen onopgemerkt voorbijgegaan. Dit jaar vindt Slowlands plaats van 2-4 september maar eind april is er al een voorproefje: Slowlands in the Park.

De eerste artiesten voor 2016 zijn net bekend gemaakt: publiekstrekkers Niels Geuzenbroek en Kenny B., het succesvolle 3FM kindje Lucas Hamming maar ook up-and-coming bands zoals Lakshmi, afkomstig van de Herman Brood Academie. De laatste is bevestigd voor Paaspop, Bevrijdingsfestivals en Slowlands dus.

Maar wie zich nu een overvolle camping, modder en bier uit plastic bekers voorstelt heeft het mis. Voor organisator René Leenders is lekker eten en drinken net zo belangrijk als goede muziek: “De sfeer tijdens een optreden bepaalt voor een belangrijk deel je ervaring van de muziek. Als iemand zijn favoriete artiest wil beluisteren met een glas mooie rode wijn in de hand dan moet dat toch kunnen?”

Slowlands kenmerkt zich dan ook door een uitgebreid aantal food pleinen waar in verschillende stijlen eten vers wordt bereid. Daarnaast heeft het festival een sterke drank vergunning en is er een heuse whisky bar. Je kan nieuwe smaken ontdekken tijdens een wijnwandeling en er is zelfs een festivalbrouwerij die live in werking te zien is. Slowlands is daarmee het enige festival dat hun eigen bier brouwt.

Eigenlijk teveel om op te noemen en misschien wel daarom vindt er eind april al een voorproefje op Slowlands plaats. De beste food trucks, pop-up restaurants, wijnproeverij, biergarten en natuurlijk de nodige muziek en DJ’s zetten zich voor drie dagen neer in het Stadswandelpark in Eindhoven. Slowlands in the Park vindt plaats van 29 april tot 1 mei en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.slowlands.nl.

Previous post

SharQ Bite: Visions of Atlantis - Old Routes - New Waters

Next post

SharQ Bite: HorsesBlewFire - Somnium

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.