Persbericht

Persbericht: The Common Linnets en Ronnie Flex & Lil’ Kleine op Zomerparkfeest Meer dan 50 namen toegevoegd aan line-up

13131428_1072332009493270_7574878669361722057_o

Zomerparkfeest heeft 50 namen toegevoegd aan het programma voor de veertigste editie. Zo komt de beste country/rootsband van Nederland, The Common Linnets, op de festivalzondag. Gekatapulteerd op het Eurovisie Songfestival twee jaar geleden met ‘The Calm After The Storm’ en inmiddels omarmd in heel Europa en afgelopen weekend nog op Pinkpop te zien. Ook op Main in augustus de grootste act van het moment: Ronnie Flex & Lil’ Kleine. Samen wonnen ze de Popprijs, scoorden ze de megaklapper ‘Drank en Drugs’ en zijn ze zo’n beetje het meest gewilde duo van het land. Verder keert Eefje de Visser terug in het park, is er een voorstelling van ex-dansers van het Nederlands Dans Theater en komt de winnaar van het Leids Cabaret Festival.

25 jaar Nevermind
Naast toffe internationale bands als de Amerikaans/Zweeds/Franse hardrockers van Blues Pills en de Chileense krautrockband Föllakzoid, die bezwerende tracks maakt die rustig 12 minuten aantikken, doet Zomerparkfeest een project rondom hét klassieke rock-album Nevermind van Nirvana. Dit jaar in september een kwart eeuw oud. We hebben de Limburgse Nu of Nooit-winnaar Storksky (ook op Pinkpop afgelopen weekend) daarom uitgenodigd om samen met het Limburgs Jeugdorkest, vol met jong talent, het album integraal uit te voeren! ‘Smells Like Teen Spirit’, ‘Come As You Are’ en ‘Lithium’ met groot orkest dus! Jesse Passenier van Intro Maastricht maakte de arrangementen. Naast het eerder aangekondigde Jeff Mills + philharmonie zuidnederland wordt het dus een tweede show waarin een groot klassiek orkest een kruisbestuiving aangaat op de bühne van Zomerparkfeest.

Muziek in de breedte
Naast de grote shows van The Common Linnets en Ronnie Flex en Lil’ Kleine is er een breed muzikaal aanbod. Nahko And Medicine For The People is een van de langste bandnamen dit jaar. De Amerikaanse band maakt furore met goed in het gehoor liggende popliedjes met folk, wereld en hiphopinvloeden. Nederpopzangeres Eefje de Visser kreeg er na haar eerdere bezoeken in Venlo iedere keer fans bij en komt dit jaar terug met een nieuw album op zak. En Anita Meijer is de hoofdgast van de zaterdagse picknick! Daarnaast soul uit Amerika van Mingo Fishtrap, Spaanse bluesrock van Travellin’ Brothers, britpop van Nederlandse bodem van Max Meser, indie-bravoure van The Brahms.

Dans, cabaret en literatuur
Bijzondere voorstellingen buiten muziek zijn er ook genoeg te vinden. Amos Ben-Tal richtte in 2012 het danscollectief OFFprojects op. De leden zijn allemaal ex-dansers van het wereldberoemde Nederlands Dans Theater, net zoals Amos zelf. Ze brengen het stuk ‘Too Wonderful’ in première tijdens Zomerparkfeest. Meer dans is er van Joeri Dubbe van Korzo Productions. Hij is een van de choreografische talenten van Nederland. Verder de jury- én publieksprijswinnaar van het Leids Cabaret Festival Martijn Kardol, en meer cabaret van Katinka Polderman die al wat langer meedraait in de Nederlandse theaters. Schrijver Jan van Mersbergen, die in Venlo bekend werd vanwege zijn “vastelavond-roman” ‘Naar de overkant van de nacht’ keert terug op Zomerparkfeest. The Bad Men From Bodie maken een aanstekelijke theatervoorstelling met bluegrass en americana-muziek. En Pepijn Lanen van de Jeugd van Tegenwoordig kan goed overweg met taal en komt voordragen en praten over zijn poëzie-debuut.

DSC1544,medium_large.2x.1432561829

Alle nieuwe namen op een rijtje
The Common Linnets, Ronnie Flex & Lil’ Kleine, Blues Pills, Föllakzoid, Nevermind: Storksky + Limburgs Jeugdorkest, Eefje de Visser, Joe Stone, Max Meser, My Bubba, Nahko And Medicine For The People, Martijn Kardol, Anita Meijer, Katinka Polderman, Manudigital, Travellin’ Brothers, The Bad Men From Bodie, The Brahms, Mingo Fishtrap, Jan van Mersbergen, Donnie, Joeri Dubbe/Korzo producties, Grimeyard, Sir Spyro ft. Jammz, Radio Eliza, The Dutch Bluegrass Revue, Kwante Hippe, Me And My Drummer, Kitty Roeffen, Amos Ben-tal/OFFprojects, Pepijn Lanen, Demian Albers & Micha Hamel, AMI6, Piepschuim, Traplo, Grrrrroenten, Diederik Jekel, 4beat, Peter Lusse, The Soup, Statesmen, Rusty Apollo, Lucky Done Gone + Visual Band, Wout Waanders & David Romanello, Liedfs leest voor, Buisjespoëzie, Peuterpret, The Move To The Groove, Skryf, JosKaasWorst – Post op Pootjes, POKON – De Dansers, Kunstbende Zomertour, Reizende fabriek.

Al veertig jaar gratis toegankelijk
Zomerparkfeest is een vierdaags cultureel festival in het Julianapark in Venlo. De veertigste editie is van 25 t/m 28 augustus en is gratis toegankelijk. Informatie over alle artiesten is te vinden op de website van het festival www.zomerparkfeest.nl. In totaal staan er meer dan 120 artiesten in het park. Eerder werden onder andere al Jeff Mills + philharmonie zuidnederland, De Staat, Gang of Four, Memphis Maniacs, Causes, Kevin Morby, Jeremy Loops, Moksi en Connie Palmen al aangekondigd. Volg Facebook, Twitter en Instagram voor het laatste nieuws van Zomerparkfeest.

Previous post

Persbericht: Bruis Maastricht 2016

Next post

SharQ Bite: For I Am King - Daemons

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.