Persbericht

Persbericht: Zuid-Limburgse hiphop-act Red Ribbon Army brengt album uit op ruilkaarten

2016_09_30_redribbonarmy

Het zijn naar eigen zeggen échte ‘nineties kids’, de leden van de Zuid-Limburgse hiphop-formatie Red Ribbon Army. En dus brengen ze hun nieuwe album exclusief uit als een pakje ruilkaarten. Op vrijdag 30 september presenteert Red Ribbon Army dit album ‘Interracial’ (uitgebracht in eigen beheer) in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen.

In 2012 maakte de Nederlandse hiphopscene kennis met de Zuid-Limburgse hiphopformatie Red Ribbon Army.  Met het nummer ‘Save de Dag’ en bijbehorende clip met een knipoog naar de jaren 90 scoorde de act niet alleen in de eigen regio, maar kreeg het ook landelijke aandacht. De groep beleefde haar hoogtepunten met optredens op hiphop-festivals als Boogiedown (Breda) en De Definitie van Hiphop (Tilburg). Daarna bleef het even stil rond Red Ribbon Army, maar nu is Red Ribbon Army terug met een nieuw album, ‘Interracial’, dat exclusief als collectors item wordt uitgebracht in een pakketje van een set ruilkaarten met bijpassende usb-stick. Vanaf 1 oktober is ‘Interracial’ ook digitaal beschikbaar via Spotify, Deezer en iTunes. Daarop staan o.a. de twee eerste singles ‘Murda Was de Kees’ en ‘Niet Bang’ waarvan de videoclips al op YouTube te bekijken zijn.

“Wij zijn 90’s jeugd, delen graag herinneringen uit die tijd en associëren onszelf met de elementen van onze generatie. Als wij zelf terugdenken aan onze jeugd dan is één van de dingen die is blijven hangen het ruilen van Pokémon- en Dragonball Z-kaarten.”, aldus bandlid Hendrik Kroese. “We willen ons publiek dat nostalgische gevoel van het openen van een pakje kaarten laten herbeleven. Dat moment dat je een pakje opende en niet zeker wist wat erin zat. Het toverde bij iedereen een glimlach op het gezicht en dat is precies wat wij nú ook willen doen.”  De creativiteit en DIY-mentaliteit van het vijftal komt terug in het ontwerp zelf, dat werd gemaakt door David Kroese (tevens dj van Red Ribbon Army), Raoul Droog en Maureen v.d. Hout.

Op 30 september 2016 presenteert Red Ribbon Army vanaf 21:00 uur het album ‘Interracial’ met een releaseparty in de NIEUWE NOR te Heerlen. Daarbij krijgen ze ondersteuning van de Limburgs hiphopacts Yila, BMB en $lenterpri$e die elk een kort optreden geven. Maar ook van de breakdance-groep van ‘HFC Dancestudio’ o.l.v. Jop Vermeesch en de dj’s van het hiphop/r&b-feest ‘In Effect’ die voor de afterparty zorgen. Kaartjes voor de avond kosten slechts 2 euro en zijn te bestellen via de website van de NIEUWE NOR. Wie direct een pakje ruilkaarten met het album wilt bestellen (prijs album + ticket = € 5,-) ook doen via www.nieuwenor.nl.  

Previous post

Persbericht: Pollux en Harmonie St. Cecilia verzorgen een speciaal concert in Grenswerk

Next post

Persbericht: THE WONDER YEARS ANNOUNCE EUROPEAN TOUR

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.