Live Reviews

Pop on Top 2019; Dag 1

Nick en Simon Pop on Top Festival Valkenburg 25-05-2019

Voor alle foto’s check deze pagina.

Terug de berg op, het festival dat al voor de negende keer wordt georganiseerd en waar ik toch al wat jaren mag rondlopen. “Niets” veranderd aan het festival, toffe bands op de main- en dancestage, Roel Peijs als presentator en zon (al was die soms wat later aanwezig dan gepland). Die elementen zorgen telkens weer voor een fantastisch festival en ook dit jaar worden en weer diverse toppers uit de hoge hoed getoverd om op te treden. Maar daarover later meer.

De eerste dag, van dit tweedaags festival, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 25 mei. En meteen beginnen ze met een knaller want Nielson, met Rick van Wort op de drums, opent het festival met een lading aan hits. Hij weet inmiddels de toegestroomde fans snel in te pakken. Met “hippe” dansjes en goede songs is dat dan ook wel makkelijk te doen. Het zonnetje breekt door en het feest is begonnen. In de feesttent begint aansluitend Lampegastuh. Een kleine opwarmer voor de tent maar ze krijgen de kids, die voornamelijk daar staan, toch al snel mee. Strooien met niet eigen hits.

Rick van Wort Pop on Top Festival Valkenburg 25-05-2019

Op het hoofdpodium komen de rockers van Navarone. Beter bekend als coverbandje in The Voice, en dat terwijl ze een topplaat hebben afgeleverd. Ze overtuigen al jaren, met en zonder hits. De band zit zo goed in elkaar en is zo goed op elkaar afstemt dat ze precies weten het podium te vullen. Het enige dat nog ontbreekt is een goed gevulde ledwall en goede lichtafstemming. Als dat nog aangevuld wordt gaat deze band ook buiten Nederland kans maken.

LOS Pop on Top Festival Valkenburg 25-05-2019

Tijd om LOS te gaan in de feesttent. Want alle feestjes in de feesttent gaan hard. En met LOS extra hard. Het concept gaat inmiddels zo hard dat fans met ze op de foto willen. Lekker bezig LOS! De dame en heren van het team weten precies hoe ze het willen hebben en de dj draait de juiste plaatjes. Vooral voor jong een heerlijk feestje met een overdosis aan confetti. Op het hoofdpodium mag de hoofdact van de dag al aantreden. Een afsluitwaardige band in de middag, Nick en Simon. De act loopt al jaren mee en hebben hun rugzak vol hits meegenomen. Maar ook nieuwe nummers passeren in de setlist. Met een grote ledwall naast en achter zich, felle kleuren en vol energy spelen ze de berg plat en laat maar weer eens zien dat ze in Limburg te weinig op dit soort festivals staan. Ze zijn beter dan menig andere Nederlandse act.

Nick en Simon Pop on Top Festival Valkenburg 25-05-2019

Tijd om naar een diep dal te gaan, bergje af terug de feesttent in waar de heren van Partysquad te laat zijn. Tisjeboyjay weet toch de stemming erin te krijgen en vult de eerste minuten met flink wat redbullenergyoverdosis. Tis een act en tis leuk maar niet voor mij. Partysquad draaide enkele jaren geleden hier ook al. Toen was het niks. Nu nog altijd niet. De hits vullen de tent. Iedereen doet mee. Behalve the squad zelf.

Op naar mainstage waar Memphis Maniacs het podium aan het verbouwen zijn en dat terwijl ze nog moeten beginnen. En als je het over een “hitjes” dag hebt. De massale overload die zij over het veld storten aan hits is onnavolgbaar. Hoe ze in de afgelopen jaren gegroeid zijn is waanzinnig. Ze begonnen met de inkoppers maar weten inmiddels de vergeten hits ook in hun set te verwerken. En aangevuld met nieuwe megahits is de setlist al snel vol. Met zonnetje pal in hun gezicht is het lekker genieten van de band, ook al heb je ze meer dan dertig keer gezien.

Pop on Top Festival Valkenburg 25-05-2019

Door naar een klassieker, ja nog een en zometeen… ja je raad het al. Maar Darkraver was vroeger “onbekend” bij de massa maar wist in de scene natuurlijk wel uit te groeien tot een van de belangrijkste (toen nog niet een woord voor) influencer. Dat hij inmiddels zijn faam en cash mag binnen halen siert hem. En met een stevige set zet hij de avond voort. De kinderen hebben geen idee, maar dat geeft niet. Het gaat hard. En tis feest.

Charlie Lownoise & Mental Theo Pop on Top Festival Valkenburg 25-05-2019

En of het nog niet genoeg hit potentie had vandaag sluiten (happy) hardcore legends Charlie Lownoise en Mental Theo het hoofdpodium af. De hele fotopit staat vol attributen, confetti kanonnen, vuurwerk en plastic ballen. Dat dit een knallende afsluiter van de dag gaat worden is duidelijk. Met een prachtige ballade intro op de piano start het feest, de twee laten er dan ook gras over groeien en gebruiken de ledwall als meezing decor. Niet dat de meeste bezoekers de hits niet meer zouden kennen, maar toch handig voor de kids. Iedereen zingt dan ook lekker mee met de hardcore platen van toen. Een stukje rustiger dan Darkraver zojuist inzette, maar toch, iedereen is happy.
Twee danseressen erbij, de ballen het publiek in en het vuur(werk) gaat regelmatig af om de warmte nog wat meer te laten stijgen.
Onverwachts een bijzonder goede keuze van de organisatie om deze act te laten afsluiten. Ze zijn “terug” al is de twijfel voor hoelang, maar ga vooral door want met de pret zit het wel goed!

Tot morgen.

Charlie Lownoise & Mental Theo Pop on Top Festival Valkenburg 25-05-2019
Previous post

SharQ Talk #52: Lesley Klaverdijk

Next post

Pop on Top 2019; Dag 2

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.