Live Reviews

Pop on Top 2019; Dag 2

Diggy Dex Pop on Top Festival Valkenburg 26-05-2019

Voor alle foto’s klik hier

Even iets later binnenkomen is ook wel eens lekker. Helaas een Limburgse act, Oliver, moeten skippen maar het zij zo. Tijd om de dag te beginnen met een heerlijke act op de mainstage, Diggy Dex.

De graag geziene gast op Pop on Top stond enkele jaren geleden op hetzelfde podium toen, zover ik me herinneren, in de volle zon. Deze keer is het lekker genieten zonder de zon, daarvoor zorgt Diggy wel. Met zijn karavaan tour trok hij de afgelopen periode door Nederland en komt later dit jaar terug door verschillende podia. Met zijn nieuwe album op zak is de wisseling tussen bekende hits en het nog wat onbekendere werk wel merkbaar op het veld maar dat mag de pret van de families niet drukken. Iedereen zwaait en zingt mee wanneer het kan.

CelineShanice Pop on Top Festival Valkenburg 26-05-2019

Door naar nieuw talent, CelineShanice, ze mag optreden met haar band op het talentstage. Een leuk uitgedoste caravan dat de “hippie” en “love” verenigd. De altijd vrolijke zangeres is hard aan de weg aan het timmeren met haar eigen nummers om bekend te worden bij een groter publiek, deze locatie past haar dan ook zeer goed. In de vier nummers die ze mag spelen overtuigd ze de bezoekers die onder het genot van een hapje en drankje haar muziek als slagroom op de taart erbij krijgen.

Door naar wel het dieptepunt van het weekend. Daar waar gisteren The Partysquad al rock bottom wist te vinden is er blijkbaar een afvoerpuntje onder waar je Sweaty Disco kan tegenkomen. De act slaat echt elke plank mis en zorgt ervoor dat de tent heel hard leegstroomt. Knap hoor de tent leegspelen. Hopelijk hebben ze een andere baan erbij want dit verkooppraatje ging niet helemaal goed. Op naar een super gelikte show met alles erop en eraan. Een exacte copy van vorig jaar van Les Truttes. De Belgen weten elk jaar het festival te vinden maar daar waar ze normaliter vernieuwen stond er dit jaar dezelfde act op het podium. Met dezelfde truckjes en pakjes. Blijft dat ze samen met Memphis Maniacs het feestje wel weten te bouwen maar toch. Had graag wat vernieuwing gezien bij ze.

Les Truttes Pop on Top Festival Valkenburg 26-05-2019

Charmante gasten dan maar in de dancetent. Leuke pakjes, dus dat thema blijft, maar de sadness van de act ook. Waar de organisatie gisteren nog voor elkaar kreeg om te knallen op dit podium lijkt het budget er doorheen te zijn. Gelijkwaardige acts zonder enig sprankje hoop op toekomst volgen elkaar op. Wellicht LOS volgend jaar het podium laten hosten want als Tis je boy Jay het hoogtepunt is, is het wel ver heen. Dan maar naar de solide gasten van Kaiser Chiefs. Ze zullen vast gedacht hebben, wat ziet Pinkpop er anders uit maar hey. Dat mag de pret niet drukken want het veld lijkt vol te staan met fans, of althans de eerste paar rijen. De Chiefs lopen al jaren mee en met een mooie podium aankleding hebben ze niet veel meer nodig dan hun hits en charmes. Leuk om ze weer eens te zien al is de interactie door de zonnebrillen ver te zoeken.

Kaiser Chiefs Pop on Top Festival Valkenburg 26-05-2019

Ok positiviteit. Mash-up Jack in de feesttent. Nee sorry. Lukt gewoon niet meer. Een mashup is een bijzonder stukje werk, een bewerking van meerdere nummers in 1. De koningen stonden gisteren op het hoofdpodium maar dit duo breekt de term zo hard af dat het de triestheid ervan niet in woorden te omvatten is. Noem je gewoon dj jack. Of playlistjack. Iets anders dan mashup. Want nummers na elkaar instarten is geen mashup. #eindebericht.

Bløf Pop on Top Festival Valkenburg 26-05-2019

Vandaag trekt zich zolang en is energie rovend dat ik beslis dat ik na Bløf het wel mooi geweest vind. De band heeft niet veel nodig maar de zon doet extra haar best. De fans zitten al lekker te genieten terwijl de band nog aan het opbouwen is. Half8 dus mooi tijd voor nog wat biertjes en wat te eten. Iets dat goed kan op dit festival want de foodcorner is zeer uitgebreid.

Wanneer de band begint knallen de hits je om de oren, inclusief wat nieuw werk zorgt ervoor dat de fans op hun wenken bediend worden. Terwijl de zon vol in het gezicht schijnt van de bandleden warmt de temperatuur nog een keer op op het veld. Pascal, de frontman van Bløf, “klaagt” nog even over de zon, want die schijnt zo hard dat hij het publiek totaal niet meer ziet. Maar dat wordt snel opgelost met een zonnebril, waardoor hetzelfde probleem ontstaat als bij de chiefs. Toch weet de band hier beter mee om te gaan dan hun voorgangers.

Voor mij is het goed geweest, ik wacht het optreden van Lucas & Steve en Warface niet meer af. Vast een leuk slotstuk voor velen, maar morgen wacht weer een lange dag. Tot volgend jaar Pop on Top! Elke keer een heerlijke afsluiter van de Mei maand Festival maand.

Roel Peijs Pop on Top Festival Valkenburg 26-05-2019
Previous post

Pop on Top 2019; Dag 1

Next post

OneWerd - Cope the Sorrow (SharQ Sessions Live #8)

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.