Promotions

Preview: Metal Female Voices Fest XII

Tekst: Gerianne Meijer
mfvf12-215x300In oktober wordt alweer de twaalfde editie van Metal Female Voices Fest gehouden. Dit walhalla voor liefhebbers van female fronted metal is een driedaags festival en bevat naast grote namen ook altijd een paar fijne verrassingen. Om een beetje wijs te kunnen worden uit de line-up, hieronder alvast een korte muzikale plattegrond.

Vrijdagavond
De vrijdagavond is voor vaste gasten vaak de avond dat ze de bandjes en tickets ophalen. Echter sinds een paar jaar worden de festivalgangers ook op deze avond op een muzikale manier vermaakt. Dit jaar valt de eer de beurt aan een zeer speciaal project: The Sirens. Dit project bestaat uit een paar oudgediende uit het genre namelijk: Liv Kristine, Anneke van Giersbergen en Kari Rueslatten. Deze dames hebben besloten hun krachten te bundelen en dit belooft dan ook een zeer speciale show te worden. Die avond mag ook Metal Female Voices United een toontje meezingen. Deze dames uit verschillende bands gaan hun favoriete covers ten gehore brengen.

Zaterdag
De zaterdag heeft zoals gewoonlijk een lange line-up. Headliner Leaves’ Eyes zal het zeker goed doen bij de fans. Ook Sirenia, die een paar jaar is weggeweest, zal blij zijn om weer wat te kunnen laten zien. Een andere band om naar uit te kijken is Diabulus in Musica. Met een nieuw album op zak hebben ze weer wat te bewijzen en als de voorgaande keer een voorbode was is ook dit een band om te gaan zien! Een persoonlijke favoriet van mij is de doom-band Draconian. Met net een nieuwe zangeres wordt dit een grote vuurdoop en hopelijk spelen ze wat langverwacht, nieuw materiaal.
De Nederlanders zijn vandaag ook vertegenwoordigd in La Ventura. Het laatste album van deze band is goed ontvangen en nu mogen ze het ook live laten zien op dit grote festival.

Zondag
De zondag heeft altijd een krachtige afsluiter en dit jaar is dat Therion. Voor mij een eerste keer dus ik ben zeer benieuwd! Het Russische Arkona heeft me voorgaande jaren laten zien dat ze een goed feestje kunnen bouwen en zullen het publiek dan ook prima kunnen opwarmen voor de hekkensluiter. Ook Xandria is een band om niet te missen. Deze band is recent van zangeres gewisseld en heeft nu de Nederlandse Dianne van Giersbergen in hun gelederen. Zeer benieuwd hoe zij het zal doen. De Nederlandse glorie gaat nog verder want ook Stream of Passion speelt vandaag.  Mis vooral deze energieke band niet. De rest van de zondag bevat hopelijk wat leuke verrassingen, ga vooral af en toe even buurten bij de wat kleinere bands, want vaak zit daar toch wel een klein pareltje tussen!

Reden te over om te gaan dus. Tickets zijn nog te koop via de website en andere kanalen. See you there!

Website

Previous post

Review: Linkin Park - The Hunting Party

Next post

Live Review: Jera on Air Ysselsteyn 14-06-2014

Gerianne

Gerianne

2 Comments

  1. augustus 16, 2014 at 11:09 — Beantwoorden

    Wij kijken er naar uit om jullie te zien op MFVF! Tot dan. Met vriendelijke groet, La-Ventura

    • augustus 16, 2014 at 21:21 — Beantwoorden

      Jazeker wij zijn erbij 🙂 nu nog ff fotopas regelen enzo

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.