Festivals

Preview: Paaspop 3/4/5-04-2015 Schijndel

Tekst & Foto’s door: Sharik “MCSharQ”

Paaspop Academy 28-03-2013

Het is alweer bijna Pasen en dus tijd voor het jaarlijkse Paaspop te Schijndel. Dit maal voor de 37ste keer georganiseerd. Met een fijne line up over drie dagen verspreid in 10 verschillende area’s met daarnaast nog veel activiteiten op het terrein zelf.

paaspopDe vrijdag avond start traditiegetrouw lekker vroeg om 16.00uur met Jonathan Pitch in The Desperados Warehous, een lekkere opwarmer voor wat er komen gaat. Deze stage is een nieuwkomer maar zal wel meteen grote namen laten schijnen. Alleen de eerste dag al met o.a The Partysquad, Billy The Kit en old school The Darkraver is er tot aan middernacht dans muziek te horen.
Het hoofdpodium zal de eerste dag openen met Bade die het publiek zal opwarmen voor top acts die volgen. Di-Rect, Racoon, Selah Sue en headliner Kensington zorgen ervoor dat het festival als een tornado van start gaat met deze steen goede lineup! En dat voor maar slechts 39euro als je alleen deze dag erbij wilt gaan zijn. Andere namen deze dag zijn Ronnie Flex (Roxy), Blue Pills (Jack Fiddler's GreenDaniel’s Stage) en Coen & Sander(Loco Royale) wat er voor zorgt dat het programma ook meteen diverse is. Een grote headliner voor mij persoonlijk sluit de Jack Daniel’s Stage af namelijk Fiddler’s Green. Deze Duitse band maakt al jaren een groot feest van iedere show. Om twaalf uur zit de eerste dag er alweer op.

Zaterdag mag er weer lekker uitgeslapen worden want pas om 14.30 gaat er in de Phoenix meteen kei hard afgetrapt worden met The Deaf. De metalstage is inmiddels omgedoopt tot rock stage want deze dag zullen ook Therapy?, Saxon en Sick of It All het podium beklimmen. Maar voor mij zijn de echte headliners John Coffey (18.00) en Lacuna Coil (20.00). Beide bands staan terecht in deze grote tent want beide zullen het proberen helemaal te gaan slopen. Voor andere rock sterren kun je natuurlijk vertrouwen op Jack Daniel’s want hier staan Sue The Nigh, Emil Landman, Pauw en My Baby op het schema. Als afsluiter staan de heren van ZZZ om 1.15 nog op het podium.

Wie liever gaat dansen kan natuurlijk terecht in Stardust By We Are Electric of The Desperados Warehouse. Hier staan namen zoals Kill The Buzz(TDW), Modeselektor Live(SBWAE), Dave Clarke(SBWAE) en Dirtcaps(TDW). Het mooiste podium gaat elk jaar naar de Thunderbolt welke deze dag niemand minder dan Vanderbuyst en Shaking Godspeed mogen verwelkomen. Wie lekker wilt eten kan natuurlijk terecht in de Restolounge waar je onder genot van een muziekje een groot assortiment aan etenswaar kan vinden. Het hoofdpodium wordt ook vandaag weer bezet met een top line up, voor ieder wat wils. Aftrappend met Handsome Poets (die een heel fijn album uitbrachten), Kovacs (de hit van vorig en dit jaar), Within Temptation (voor de rock en dans liefhebbers), Jett Rebel (voor Antoinette), Typhoon (voor mij) en Rudimental als afsluiter. Ja, jullie lezen het goed! Ik ga dit jaar niet alleen naar Paaspop, de lieftallige Antoinette gaat mee en zal de review van het festival verzorgen!

ZPF Winter Editie

De (paas) zondag gaan we iets eerder van start namelijk om 13.00. Maar slaap vooral niet door want meteen word er in de Roxy afgetrapt door The Cool Quest, deze hiphop band gaat je wegblazen door een funk, hiphop, beat mix. Later deze dag klimt ook Mr. Polska (18.00) DVERSdit podium. Gelukkig maar want vorig jaar stond hij in een kleinere stage en dit stond bomvol. Het Theater dat gisteren een erg verschillende line up had is het vandaag meer gericht op klein kunst met onder andere Droog Brood, Henry van Loon, Liptease en The Dirty Daddies. Dansend naar SBWAE en TDW natuurlijk want daar is het weer een mooie dag! The Flexican & MC Sef(SBWAE), Franky Rizardo(TDW), Yellow Claw(SBWAE), Joost van Bellen(SBWAE) en als headliners, helaas tegelijk, The Bloody Beetroots(SBWAE) en Sidney Samson(TDW). Rocken doe je in de Jack Daniel’s met The Black Marble, The Gentle Storm, Monomyth, Against Me!, Lonely the Brave en Limburgs trots Afterpartees!
Een indiedag op the metalstage Phoenix met onder andere Mister and Mississippi, Sven Hammond, Rival Sons en als headliner niemand minder, en wie niet mag ontbreken op dit festival, Peter Pan Speedrock.
De bands op het hoofdpodium zijn ook weer om van te smullen want de dag bouwt in deze grootste tent goed op, werkend naar een climax. The Kik heeft de eer om te openen, Douwe Bob en Dotan volgen. Hierna komen de drie headliners, wederom voor iedereen iets. Deus trapt de avond in om 19.30, The Kooks volgen om 21.30 en als kers op de taart mag Anouk anderhalf uur de tent op zijn kop zetten vanaf 23.30. Heerlijk smullen dus weer!

Het festival verkoopt dag, multidag en weekend tickets vanaf 39euro
Voor wie het totale programma wilt inzien kan hier terecht.
Wie meer informatie zoekt kan natuurlijk terecht op de website van Paaspop.

Wij zien jullie daar!

Antoinette & Sharik

Liked it? Take a second to support MCSharQ on Patreon!
Previous post

Review: Tourist LeMC - En Route

Next post

Review: The Pendulum's Motion - More Than This EP

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.