Promotions

Promotions: Robbing Millions – Dreams Like Photographs single release


Op 26 augustus komt het langverwachte debuutalbum uit. Nadat ze eerder al “8 Is The Figure That I Like The Most“ op ons loslieten, is het nu tijd voor een tweede single “Dreams Like Photographs”. De plaat volgt een dubbele serie EP’s waarop Robbing Millions evolueerde van vreemde popklanken naar absurde psychedelische rock. Niet de meest normale band en wie ze al eens live aan het werk zag, kan dit bevestigen. Het spreekt dan ook voor zich dat producer Nicolas Vernhes die eerder samenwerkte Deerhunter, Dirty Projectors en Animal Collective, de perfecte man was om hun plaat tot stand te brengen.

“Dreams Like Photographs” is hun meest psychedelische single tot nu toe. Het begint met enkele gitaren die een hoger sfeertje inzetten waarna de dromerige stem van Lucien Fairpoint erbij komt. De easygoing sfeer komt tijdens de strofes erg naar voor en het verplicht de luisteraar om mee te gaan met de flow. Een laidback dansje waarmee de meeste hipsters wel raad weten (of zoals de band zelf zegt: “Robots die proberen te dansen zoals mensen”) is het enige wat je hierna kan doen. Naast dit alles heeft het nummer een eighties invloed met enkele funkgerichte gitaren en een diepe bas. Giet hierbij nog een orkaan aan synths en je krijgt een fenomenaal psychpop nummer. Ga mee op de trip en droom van wondermooie beelden in je waas van nostalgie.

De band speelt op Pukkelpop & Reeperbahn festival en komt in oktober naar ons land voor een uitgebreide clubtour met Mozes And The First Born!

13522000_795807283784850_3989692889120149763_n

Live in NL:
08.10 – EKKO, Utrecht (NL) vp Mozes and the Firstborn
13.10 – VERA, Groningen (NL) vp Mozes and the Firstborn
15.10 – MUZIEKGIETERIJ, Maastricht (NL) vp Mozes and the Firstborn
16.10 – BITTERZOET, Amsterdam (NL) vp Mozes and the Firstborn
21.10 – EFFENAAR, Eindhoven (NL) vp Mozes and the Firstborn

Previous post

Persbericht: Zangeres Manda Ophuis verlaat Nemesea

Next post

Persbericht: Het Parijse Acid Arab komt met debuutalbum

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.