Reviews

Review: A Brighter Light – Follow Me EP

Tekst & Foto door: Sharik “MCSharQ”

DSC6715,xlarge.2x.1443916610

05-09-2015 schreef ik over de debuut EP “So Glad I Found You” van A Brighter Light, vandaag 12-05-2016 verschijnt hun tweede EP, “Follow Me” genaamd. De band speelde dit jaar vele (kleine) shows waar deze nummers al uitgetest en gefinetuned werden. Nu, vandaag, presenteren ze hem in het vernieuwde Kytopia in Utrecht.

12993563_941735265939936_5716477437027322184_n“Wont’t Let It Die” opent de EP en gaat door waar de heren ons achterlieten op de debuut EP. Mooie lekkere, soms uptempo, luisterliedjes. Het nummer gaat lekker door en laat je in de refreinen lekker mee zingen. De tracks zijn niet ingewikkeld maar zijn door hun eenvoud ijzersterk. Het volgende nummer en tevens titeltrack “Follow Me” is een feature met Joia. Haar stem zit als gegoten in de muziek van A Brighter Light. Haar stem geeft een extra dimensie aan het geheel en is een fijne afwisseling, ondanks dat Ted natuurlijk een geweldige zanger is!

Meer poppy en radio ready is “Make It The Last One”, het uptempo nummer gaat meteen lekker van start en klinkt zomers. Een festival liedje, lekker op de achtergrond, luisteren en mee deinen op de muziek. Dit is waar de band wellicht op zijn sterkst is deze zomer. Strand, festival weide of lekker intiem op een klein festival op een eilandje. “Dance the Night Away” is een stukje rustiger, timide en kleiner. Het is breekbaar en begint dus ook rustig met de klanken van de akoestische gitaar.

Net zoals de vorige EP wordt er afgesloten met een duet die perfect past in het geheel. Lori Verlaan zingt mee op “Walking” een nummer welk in het straatje pas van “So Glad I Found You”. De samensmelting van Ted’s stem en de hare is smooth en dichtbij perfectie. Haar tweede stem valt heel mooi in het geheel waardoor het nummer straalt.

De EP is vanaf nu beluisterbaar op Apple Music en vanaf vanavond te koop bij de band!

Previous post

Live Review: November 7 - Don't Panic Essen (DE) 10/05/2016

Next post

Persbericht: Audio Adam Nieuwe Single + Tourdata

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.