Reviews

Review: Breathe Atlantis – FUTURESTORIES

13528526_886846511426831_5091546200963827152_oMetalcore is nog altijd bright en shiny voor een grote groep. Waar al enkele jaren de bands als rupsen die vlinders worden uitvliegen in grote getalen is er momenteel een overvloed eraan. Elke band doet het net iets anders dan zijn voorganger maar hierdoor sneuvelen er, gelukkig, ook veel maar tevens zorgt het voor een hogere kwaliteit. Dit is zeker ook geldend voor Breathe Atlantis. Met prachtig artwork is de cd al direct opvallend te noemen.

De plaat begint lekker rustig maar wel met een goed tempo. “Purity” opent de FUTURESTORIES plaat. Gitaren van Yosh & Jan vliegen door de lucht en het headbangen kan beginnen. Wanneer “Lost” inzet komt frontman Nico wat meer in het licht te staan en spoedig valt de band hem bij. Door een rijk detailniveau komen ook de toetsen licht door het geweld heen waardoor de band net even dat extraatje krijgt.

Electrische kanten heeft de band ook wel, dit is goed te horen wanneer “Perfection” weerklinkt. Een stevig slag wordt aangehouden door de drummer waar de rest moeiteloos lijkt te volgen, wanneer er een korte “break” ontstaat mag de synthesizer ook even stralen. “Goddess of my Kingdom” volgt maar het nummer doet meer denken aan een metalcore van Destiny’s Child’s Survivor. Of het aan het ritme of de lyrics ligt geen idee maar luister het refrein en je weet direct waar ik het over heb. Gelukkig laten ze dit wel los ij de derde act. Want dan gaan ze los, klinken er daadwerkelijk sterke grunts en lijkt alles prima samen te vallen.

Het album sluit af met “The Youth” wederom een sterk nummer met zeer goede wisselingen tussen grunts en clean vocals. Het album kent geen echte dieptepunten waardoor het zomaar zou kunnen dat Breathe Atlantis opgepakt gaat worden door grote bands om mee te touren en hierdoor zich in de kijker speler van de toekomstige fans. Want dat ze daar veel van zullen vergaren is een kwestie van tijd.

Breathe Atlantis’s FUTURESTORIES is vanaf nu te pre-orderen of vanaf 9-9 natuurlijk digitaal te beluisteren op Apple Music.

Previous post

Promotions: Metal Female Voices Fest 2016

Next post

Persbericht: Programma Epic Metal Fest #2 (op 1 oktober in 013 Tilburg) met toevoeging van The Ocean (D) en For I Am King (NL) compleet

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.