Reviews

Review: Chris Crocker – More Than Three Words

Tekst door: Antoinette

chrisIk kende nog helemaal niks van Chris Crocker maar de albumomslag zag er veelbelovend (lees lekker) uit dus dat leek me wel wat. Maar eigenlijk bij de eerste tonen die hij zingt was mijn droom alweer een beetje in duigen gevallen. Het is wel een lekker nummer maar zijn stem klinkt er niet echt bij. Het klinkt een beetje als iemand die te graag wil kunnen zingen. Het is niet vals maar goed afgemixt.

Dus toen ging ik Chris Crocker opzoeken en dat was eigenlijk niet zo’n goed idee. Chris Crocker is bekend geworden door zijn youtube filmpje LEAVE BRITNEY ALONE. En misschien is het niet eerlijk om hem daar nog mee te associëren maar het zevende nummer ‘2007’ gaat over dit filmpje. Nu niet meer de hysterische man/vrouw maar een lieve ballade over dat hij Britney Spears niet wilde zien vallen. Maar nog steeds niet een goed nummer.

Het album heeft soms een countrytintje wat bij de meeste nummers door zijn stem tegenstrijdig klinkt. Bij een countrynummer verwacht je een rauwe doorgeleefde stem en dat heeft Chris Crocker niet. Bij het nummer ‘Romantic Cynic’ klinkt het eigenlijk wel lekker. Hier moet ik toch toegeven dat dit wel een leuk nummer is.  Dus als je het album toch nog na deze recensie wil horen. Luister dan eerst naar ‘Romantic Cynic’ dan heb je in ieder geval het beste al gehad.

Bottom line: Laat je niet verleiden door de cover van het album, want dat is niet wat er op het album staat. Zie het als een lekker uitziend chocolaatje maar met een tegenvallende vulling.

Facebook

Previous post

Review: Knarsetand – Fantasy

Next post

Review: Handsome Poets - 2015

Antoinette

Antoinette

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.