Reviews

Review: Devildriver – Trust No One

Tekst door: Irma Ploeger

652_Devildriver_CMYK[1]De uit Amerika afkomstige metalband Devildriver lanceert op vrijdag 13 mei 2016 een nieuw album. “Trust No one”, zoals het inmiddels zevende wapenfeit heet, belooft de stilte van de afgelopen drie jaar ruimschoots te doen vergeten. Wat mij overigens meteen opviel, is hoe de hoes van het album perfect past bij de titel.

‘Testimony Of Truth’ zet de toon; dit is een killer album! De grunts en growls van frontman Dez Fafara klinken extra bruut door de harde riffs van de gitaristen. ‘My Night Sky’ is een heerlijk nummer om hard aan te zetten, voornamelijk door de brute growls en de snoeiharde riffs. Tijdens dit nummer kan je echt niet stil zitten. Deze brute growls en snoeiharde riffs zijn overigens de rode lijn in “Trust No One” en dat is helemaal prima. Titeltrack ‘Trust No One’ is een nummer wat live een cirkelpit teweeg gaat brengen. ‘For What’s It Worth’ blijkt de perfecte afsluiter. Rustige momenten zijn ingebouwd maar natuurlijk zal Devildriver je niet laten gaan zonder die laatste knallende noten.

Een album met 10 snoeiharde nummers is wat Devildriver ons geeft. Vrijdag de dertiende zal in 2016 dus geen ongeluksdag zijn!
Wil je ze live zien? Dan mag je reizen naar het zuiden van ons land, want ze treden zondag 31 juli op bij Poppodium Volt te Sittard.
Ze zijn twee jaar niet in Nederland geweest, dus grijp deze kans!

“Trust No One” is als pre-order te bestellen via deze website en vanaf 13 mei a.s. verkrijgbaar in de betere platenzaken.

Previous post

Persbericht: Space post-rock trio Magic Pillow Factory presenteert debuut EP

Next post

Review: Shiverburn - Road to Somewhere

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.