Reviews

Review: Electropoëzie – Voor de Moord

Tijd voor verandering! Tijd voor iets nieuws! Tijd voor een mooie basis!

Electropoëzie kwam eerder dit jaar alweer met hun tweede album Voor de Moord.
Misschien ben je nog niet klaar voor deze band maar beter zorg je van wel. De band is namelijk geselecteerd voor de Popronde 2017 en komt dus naar je toe deze nazomer!

De teksten zijn van de hand van Hans Hoeverloo en muziek gemaakt door de Harmen Ridderbos (ook wel de Ridderbaas genoemd). Het tweetal maakt experimentele muziek die uitmunt in een explosie van creativiteit. Ze weten elkaar zonder enige moeite te vinden.

Heb je nog geen nummer gehoord van het duo kan het albumartwork je al pakken of de titels van de tracks zoals “Symmetrie”, “Olifanten” of “Boodschappenlijstje”.
Opener van het album is “Schreeuwende Dode Rode Rozen”, een drie minuten schoon aan de haak durend nummer, de basis voor het album. Zowel de muziek als de poëzie krijgt hier direct een plek in en is een “eenvoudige” instap voor de onwetende.

En als je dan toch erin getrokken bent meteen hard door met “Hans en Het Haatkoor Presenteren de Eeuwigheid”, experimenteel, strak en zeer muzikaal.
Wachtte je op diepgaande teksten dan kun je je geluk op in “Symmetrie”, maar ook zeker in “Ben het Zat”.

Dat niet alle goede nummers lang hoeven te duren bewijzen de twee wel in “Olifanten”. Met een kleine twee minuten een van de “leukste” tracks op het album. Met een bijpassende video maakt het beeld compleet. Een swingend goed nummer!

Tijd voor wat improvisatie in “Maniakale Medley”, de vrijheid die de band zich toegeëigend heeft komt in het creatieve proces overal naar boven drijven. Het album is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar op de bandcamp en is handgemaakt door Hans.
“Verbaasde Lieden” en “Boodschappenlijstje” volgen, zeer smakelijke tracks zo rond het midden van het album.

Iedereen klaar voor de laatste eindspurt? Al een overdosis aan creativiteit? Nee, mooi want dan volgt nu “Het Alfabet”. Briljant wil ik het nog niet noemen maar damned wat een heerlijk nummer is dit! Met een twist zoals het hoort. “De Tweede Deur” en “Slaap Niet Lied” vervolgen, waarvan laatstgenoemde zo op een plaat van de Jeugd van Tegenwoordig had kunnen belanden.

De “Moby Dick Pt 1-2-3” sluiten het meesterwerkje af, zestienminuten lang genieten van Hans en De Ridderbaas. Ieder deel met zijn eigen kwaliteit, de teksten zijn onnavolgbaar en de muziek doet daar lekker in mee.

Wie nog niet omver geblazen is moet deze act echt live gaan zien tijdens de Popronde. Electropoëzie is klaar om Nederland in te gaan pakken en nog voor kerst er een groot strik omheen te doen.

Previous post

SharQ Bite: Volker - Dead Doll

Next post

SharQ Bite: Orden Ogan - Gunmen

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.