Reviews

Review: Eluveitie – Evocation II – Pantheon

Met maar liefst nieuwe bandleden sinds hun laatste release uit 2014 (Origin) is de band weer op volle sterkte en klaar voor een nieuw episode in hun al lange bestaan. Sinds 2002 maakt frontman Chrigel in wisselende samenstellingen onder de naam Eluveitie prachtige folk energie gedreven platen. Evocation II – Pantheon is het nieuw te verschijnen deel.

Het tweede deel verschijnt acht jaar naar de eerste akoestische uitvoering, “The Story Continues”. Maar liefst achttien nummers nemen je in een klein uur tijd mee door de Keltische verhalen. Met de beperkte middelen die de band zichzelf heeft opgelegd blijven ze desondanks toch hun vertrouwde sound behouden en leveren ze met de pure energie een aantal heerlijke tracks af. De mix tussen de preludes en de langere werken wisselen elkaar goed af.

Op geen moment verveelt het album en zitten er hier en daar een aantal prachtige pareltjes tussen, je zou ook niet anders verwachten. De herkenbare tonen klinken als fluiten in je oren, maar niet dat het verveelt. De Keltische instrumenten nemen de wisseling van de wacht goed van elkaar over.

Zo zijn “Aventia” en “Antvmnos” twee heerlijke tracks die juist uitblinken door de gekozen uitvoeringsversie. Zowel de single Epona als Lvgvs, een herkenbare sound voor vele, weer juist kracht put uit de power die erin zit.

Wie de band graag live aan het werk wilt zien in de nieuwe setting en de huidige sound kan 4 november terecht in de Effenaar te Eindhoven waar ze samen met Nederlands trots The Charm The Fury en Amaranthe zullen optreden. Tickets koop je hier.

Het album is vanaf 18 augustus te krijgen via de betere platenzaak of gewoon lekker digitaal natuurlijk.

Previous post

Persbericht: EPICA (NL) winnaar nationale wedstrijd ‘Metropole Orkest met…’

Next post

Persbericht: KNARSETAND WERD IN ELKAAR GESLAGEN EN MAAKTE ER RAUWE VIDEO MEE

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.