Reviews

Review: Follow You Home – If It Kills Me

Geschreven door: Sharik “MCSharQ”
Foto’s: website Follow You Home

fyh2

fyhDe afgelopen jaren zijn we natuurlijk overspoeld met female fronted rock bandjes zoals Paramore, We are the Fallen en meer.
Slechts enkele overleven de poging maar nu is er een nieuwe formatie opgestaan.
Follow You Home uit Derby (UK), heeft een grote kans op slagen doordat het product dat zij afleveren van zeer hoog niveau is en goed in elkaar zit.

Zomaar opeens kwam ik bij hun uit en kwam in contact met zangeres Kayley. Haar stem is krachtig en in de mix met stevige gitaren en heerlijk drumgeweld is het een aangename band om naar te luisteren. Eind vorig jaar kwam If It Kills me uit, de plaat waar deze review over gaat.

Met tien nummers die er doorheen geslagen worden in slechts 32 minuten is het een uitgebreide EP geworden maar wel zeer opvallend.
Afgetrapt wordt met What’s To Say You’re Not Alone waarmee de toon meteen wordt gezet. Frontvrouwe Kayley gaat meteen lekker los en ik zie haar al lekker over het podium stuiteren.
Er zijn inmiddels al vijf videoclips uitgekomen van de plaat wat gewoon heel erg veel is voor een tien tracker.
Van deze track is ook een video, kijk hem hier:

Eyes Wide Open staat als tweede op de plaat en drumt lekker weg. Met screams & vocalen door Bassist Rich Davis geeft het nog een extra dimensie eraan.
Ook van deze track is er een videoclip uitgekomen. Vrij recentelijk zelfs(mede daardoor deze review).
Bekijk hem hier!

Even genoeg van de videoclips, op naar Long Way een nummer die wederom lekker weg rockt. Lekker op snelheid is dit nummer gemaakt en zeer sterk live. fyh1
Het meezing gehalte is zeer aanwezig en dat maakt helemaal niets uit. Je wilt heerlijk mee headbangen op de maat van het nummer.
Even If It Kills Me laat de stem van Kayley weer lekker het werk doen waardoor de band wat naar achteren wordt geschoven. De vergelijking met grootheid Paramore is al snel gemaakt natuurlijk maar deze Britse onderscheidt zich vooral in zuiverheid. Ze is erg sterk en het klinkt zeer aangenaam.
Ook de meer stemmige stukken horen zeer fijn aan en vervelen niet.
Low en Perfect zijn twee nummers die vrij snel er doorheen geslagen worden. De vrolijkheid, ook weer bij deze nummers, springt er vanaf.
De band weer dat z’n kracht ligt in de energie er vrij komt en weet dit goed over te brengen naar de luisteraar.

Met Anywhere But Home zijn we weer bij de noodzakelijke ballade uitgekomen. Het lijkt wel bijna een klaagzang te worden door ondergetekende maar het is wel weer een geweldig mooi nummer, totdat de band erbij komt. Waarom is dit ook alweer nodig anno 2014?
Dan zijn we alweer aangekomen tot de laatste drie nummers. Void is een van de meest fijne tracks op het album.
Het is erg catchy, eenvoudig en grijpt je vast en laat je niet meer los.
Een prima tempo met fijne gitaar riffs. Ook van deze track is weer een video gemaakt.

Nog even flink losgaan net voor het einde met Playing With Fire een heerlijk sneller track. Waarna er afgesloten wordt met een stevige ram op alles en een grunt.
De afsluiter van de plaat is Save Yourself, wederom een nummer op snelheid. Ik hou er wel van, korte krachtige nummers waar je even flink los kan gaan.
Het was tevens mijn eerste contact met de band in 2011, toen ik dit nummer hoorde.
Een fijne videoclip op het af te sluiten dan maar?

De band tourt zo nu en dan door de UK en soms komen ze ook aan deze kant van het water, maar vooralsnog  staat er niks op de planning.
Dus als je ze wilt  zien moet je toch even geduld hebben en het doen met de berg video’s!

Website
Facebook

 

Previous post

Review: Sonic Station - Next Stop

Next post

Live Review: Pinkpop 2014, Landgraaf 7-9/6/2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.