Reviews

Review: Laurence Jones – The Truth

Laurence Jones Poppodium De Nieuwe Nor Heerlen 21-01-2018

Laurence Jones speelde twee weken geleden in de Nieuwe Nor in Heerlen als voorbereiding op de release van de nieuwe plaat “The Truth”. Het is alweer het vijfde studio album van de Britse blueszanger. De vernieuwde pop rock sound die op het album weerklinkt zal er zeker voor zorgen dat de zanger een divers publiek kan aantrekken bij de toekomstige shows. De programmeurs van het North Sea Jazz festival en Bospop wiste dit talent al veel eerder te ontdekken en ook Van Morrison, Buddy Guy en Joe Bonamassa gaven hem een plek op het podium.

De plek waar deze muzikant ook echt thuishoort. Ondanks dat het in de Nieuwe Nor wat statisch uit zag klonk het ijzersterk. Met een kleine vier mans bezetting wisten ze de venue al snel te bekoren. En dat is ook wat gebeurd op het album want de toon wordt meteen gezet met “What Would You Do”, catchy track die radiogeschikt is. Het is pakkend van begin tot eind en vloeit zonder moeite door in “Don’t You Let me Go”.

Met “Hold me Close” wordt juist de klassieke klanken wat meer omarmt en voelt het als zoals de titel al zegt, als een warme deken om je heen. Laurence deed de pre-productie van het album in Curaçao, niet zo gek dat het album die warmte ook uitstraalt. De nummers zijn veelal uptempo waardoor je mee blijft gaan in die snelheid. Het nummer “Keep Me Up at Night” klinkt heerlijk poppy en kan er goed voor zorgen dat als hij en waarom eigenlijk ook niet op Pinkpop staat er massa’s jonge meiden voor het podium staan weg te zwijmelen.

“Give me Your Time” werd vorige maand uitgebracht als single en scoorde daarmee al meer dan 1 miljoen views op YouTube. Een hoog aantal als je dit vergelijkt met de vorige videos die hij plaatste, wellicht hebben de woorden van Johan Derksen hier wel mee te maken.
Titeltrack laat een totaal ander beeld horen van de zanger, met een hammond intro wijkt het behoorlijk af. Het valt een beetje uit de toon op het geheel maar daardoor niet minder lekker. “Take Me” en “Gone Away” verschillen ook al als dag en nacht van elkaar. We hebben even de andere kant van Jones gezien, de andere kunde.

Het timide nummer “Can’t Go on Without You” zwijmelt ook al zo lekker weg waarbij de gitaarsolo wel echt de shine steelt. En zo ben je al bij het laatste nummer van de plaat en ook dit tiende werk is weer gewoon heel goed. “Never Good Enough”. Nou best wel eigenlijk want The Truth is gewoon good enough en meer dan dat zelfs!

De plaat komt 9 maart uit, dus pre-order hem alvast zodat je zeker weet dat je hem op de dag van de release binnen hebt en ondertussen is hier de zon gaan schijnen, dat zal toch echt te maken hebben gehad met het afspelen van dit album!

 

Previous post

Persbericht: Breaking The Chains lanceert Crowdfunding

Next post

Persbericht: Peter Kernel kondigt nieuw album en tour in de Benelux aan

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.