Reviews

Review: Leaves’ Eyes – Sign Of The Dragonhead

Volg nu ook de SharQ Spotify Playlist

Tekst: Pieter Sterckx

Met ‘Sign of The Dragonhead’ mogen we Leaves’ Eyes op 13 januari 2018 na drie jaren terug welkom heten met een nieuw full album. King of Kings was een kaskraker, maar de band beloofde ons met dit nieuwe album verder te gaan in de wortels van Njord en de folky invloeden van hun vorige plaat. Er was heel wat ophef nadat Liv Kristine in 2016 uit de band gezet werd. Leaves’ Eyes kreeg een stormvloed van negatieve reacties over zich heen  en hun nieuwe zangeres Elina Siirala (Angel Nation) kreeg het ook zwaar te verduren. Benieuwd of de band hun belofte waarmaakte en of ze terug hun naam hebben witgewassen.

Wanneer de eerste noten van hun opener (en tevens hun titeltrack) ‘Sign Of The Dragonhead’ door de speakers klinken valt het meteen op dat we terug te maken krijgen met de Leaves’ Eyes sound die we van hun gewend zijn. Bombastische koren, snelle gitaren en sterke vocalen geven een perfecte samenvatting weer. Doorheen het hele album zijn er nu meer folky invloeden te vinden en dat gaat perfect samen met hun sound. Het nummer ‘Like A Mountain’ klinkt dan weer een beetje platter, maar die gedachte verdwijnt snel bij de volgende nummers. ‘Riders On The Wind’ en ‘Shadows In The Night’ zijn perfect geschikt om live te spelen en de dansbenen onder onze stoere metalheads los te maken. De instrumentale track Rulers of Wind and Waves brengt dan weer de ideale overgang naar de titeltrack van hun vorige EP ‘Fires In The North’. Een beetje jammer dat deze track terug op dit album staat, want hier was er ongetwijfeld plaats voor een nieuw nummer.

‘Sign of the Dragonhead’ brengt een nieuw staaltje Leaves’ Eyes waarin Elina volledig haar plek heeft gevonden. Partijen met het London Voices soundtrack choir (Star Wars, Lord of the Rings), een bom aan folky instrumenten en een sopraan die haar mannetje tussen deze Vikings weet te staan. De band is terug van weggeweest en we kunnen niet wachten op volgende tournee om dit pareltje live aan het werk te horen.

Previous post

Persbericht: BEHALVE NOFX EN STICK TO YOUR GUNS OOK LESS THAN JAKE, EMMURE EN VIJFTIEN ANDERE BANDS NAAR JERA ON AIR 2018

Next post

Persbericht: Eerste 25 namen voor Sniester 2018

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.