Reviews

Review: Red Herring – Here to Distract You

De naam van deze artiest kun je beter even niet opzoek op YouTube, de eerste zoekresultaten geven namelijk een unboxingkanaal, iets met een hond en vis en een Union jack of H2O episode aan. Met een beetje geluk kom je nog bij Family Guy uit. Maar het gaat om de band dus, die beter met bijbehorende titel kan zoeken.

“Here to Distract You” is een album met ups en downs, het is voor liefhebbers en genieten voor de onwetende. Soms moet je loslaten om ervan te kunnen houden. Dat is wat dit album je brengt. Zo is het nummer “Garden Valley” wel echt hét nummer van deze plaat, maar niet de track die het beste laat zien tot waar toe Red Herring in staat is.

Even terug naar de opener “No Hearts Won”, het viertal laat hierin weerklinken hoe ze samen kunnen klinken en wordt alles wel even lichtjes aangestipt. Het nummer is echter erg poppy ten opzichte van de overige tracks die toch meer naar de folk toe neigen en daar doet de mandoline weinig aan veranderen. Een prima inkomen.
Maar deze fijnheid wordt onderuit getrokken wanneer de zang verschuift van vrouw naar man. Het lijkt plots een totaal andere band. Niet mijn voorkeur zo flauwtjes.

De folk knalt er dan weer uit wanneer “Pigs Upon a Ninja” begint, het nummer bouwt langzaam op maar na een ruime twee minuten kun je de voetjes van de vloer laten gaan. Een klein dansje is wel op zijn plaats. Wanneer zangeres Loes het weer overneemt is het puur genieten. Haar stem, solo, raakt je diep in de ziel. Er hoeft niet veel aan toe gevoegd te worden, gitaar, mandoline en de dobro maken het nummer “Garden Valley” namelijk compleet.

“Uphill Climb” is dan weer een fris en vrolijk liedje die het geheel weer lekker aankleed. Met het up tempo is het wel snel gedaan, het nummer is namelijk na iets meer dan twee minuten al afgelopen. Zo volgen ook de komende drie nummers met het nummer “Wedding Dress” zelfs onder de eenminuutveertig. Maar daar is dan wel een prachtige videoclip bij gemaakt!

Zoals ik hierboven al omschreef, het is een album met ups en downs. Instrumentaal, a capella en full band setting, alles komt wel even voor. Toch is het een album om van te genieten in vooral een kleinere intiemere setting, niet alle nummers zijn namelijk geschikt voor een grotere groep mensen.

De plaat komt 3 september uit, kijk voor meer informatie op de website van de band.

Previous post

Review: Epica - The Solace System (ENG)

Next post

Words on Fire maakt festivalprogramma bekend

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.