Reviews

Review: Seventh Sin – When Reality Ends

Geschreven door: Irma Ploeger

seventh

Female fronted metal van Nederlandse bodem is in de loop der jaren flink in populariteit gegroeid. Epica, Within Temptation, Delain, Stream of Passion, Magion, Revamp: zomaar een greep uit het aanbod. (Leuk feitje is dat Seventh Sin met het merendeel van deze bands het podium al eens heeft gedeeld!)

Seventh Sin. Voor mij was het een onbekende naam, maar al snel begin ik mij daar voor te schamen. Na de release van hun eerste EP ‘Darkest of Dreams’ hebben ze het podium al gedeeld met meerdere grote namen uit hetzelfde genre. Geheel terecht! Hun nieuwe release en tevens eerste langspeler ‘When Reality Ends’ zal vanaf 22 februari in de schappen liggen. Vanaf de eerste noten van opener ‘Hysteria’ ben ik overtuigd van het talent van deze band. Zangeres Monique Joosten heeft een prettige stem, en de muzikale ondersteuning maakt dit nummer helemaal af.

seventh1‘Alone again’ zou een titel kunnen zijn van een gevoelige ballet, echter in dit geval hebben we het over een nummer dat trekjes heeft uit death metal, maar op een of andere manier past dat helemaal bij deze band. De grunts van Roy Geelen vormen een aangename afwisseling met de clean vocals van Monique. Echt een lekker nummer! ‘The Well’ is een rockballad zoals die hoort te zijn: rustig begin, eindigen met een knal!

‘Bitter Taste of Victory’, wat mij betreft een van de beste nummer van het album. Heerlijke zang, een geweldig aanstekelijke melodie en sterke muzikale stukken. Dit nummer laat goed horen wat Seventh Sin allemaal in huis heeft. Nog zo’n nummer wat er voor mij bovenuit steekt is ‘Like a Blazing Flame’. Heerlijke aanstekelijke melodieen, en misschien geen standaard ‘metal’ geluid maar misschien daarom dat het mij zo goed in de oren klinkt.

Afsluiter is ‘The Screams’. Inderdaad, this screams for more! Voor de laatste keer haalt Seventh Sin alles uit de kast. Ze beginnen goed en ze eindigen meer dan goed. Wow, 11 nummers op een album waarvan geen een tegenvalt. Een prestatie!

Fans van femele fronted metal, maar eigenlijk elke muziekliefhebber kan zich beter van een exemplaar voorzien van ‘When Reality Ends’. Seventh Sin is een getalenteerde band, waarvan we hopelijk nog veel meer gaan zien en horen.

22 februari 2014 is de CD presentatie in de Bosuil in Weert, grijp de kans om al deze nummers live te horen!

Tracklist:

1. Hysteria
2. Alone Again
3. Wings Of Despair
4. The Well
5. Bitter Taste Of Victory
6. The Choice
7. Silent Tears
8. Like A Blazing Flame
9. My Honor
10. Just An Ordinary Day
11. The Screams

Links:
Website
Facebook
Live in De Bosuil Weert

Liked it? Take a second to support MCSharQ on Patreon!
Previous post

Promo: The Band Is Back In Town

Next post

Review: Deep Water Horizon - Matters of Perspective

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.