Reviews

Review: Team Stereo – Team Stereo

14311199_10154584905622140_4803893127564676089_oNee nee mensen wees gerust de band Stereo is niet bij elkaar gekomen voor een nieuwe plaat. Het gaat hier om een nieuwe band uit Düsseldorf (DE). De vijf heren komen uit de stal van Redfield Records en maken fijne pop rock tunes die je doen denken aan de betere 90’s tijden. Klassieke klanken in een 2016 jasje, dat doen de vijf heren gewoon prima. Jammer dat de plaat maar een klein halfuurtje duurt.

“Cabin Fever” mag het begin inluiden en doet me meteen denken aan een mix tussen Greased Lightnin’ en de pop sounds van de 00’s. Dan zet de band hun tweede single “Solid Gold” in, de easy sound weerklinkt. Typische klanken die hit potentie in zich dragen. Doch slaat de muziek nog niet online met slechts duizend views op YouTube. Tijd om dat te veranderen want weet zeker dat er een hoop (tiener) meiden dit leuk zullen vinden.

“Honesty” en eerste single “The Pack” volgen en gaan door op de ingeslagen weg. Laatstgenoemde duurt wat kort waardoor het wat druk klinkt om wel alle kanten te belichten in de muziek. Beetje spijtig. Want “Doctor Plasma” is nog veel erger met slechts anderhalve minuut. De nummers hadden beter uitgewerkt kunnen worden in plaats van een speedy popsong. Als het fullforce punk zou zijn accepteer je dat nog maar voor een pop rock track slaat dit volkomen de plank mis. Zeker als de tekstinvulling grotendeels “whoowhoowhooo” is.

Door met wat positiefs want “And all that Jazz” is gewoon een prima plaat. Lekker pop rock weer en wel goed uitgewerkt. De band had, voor mij, meer op dit soort nummers mogen inzetten en desnoods een EP mogen lanceren in plaats van een album. Helaas gaat de rest van de plaat niet veel beter verder. Met “The City” en “Gotham” worden geen hoge gegooid. Als “Fortune of Sleep” ingezet wordt haak je al bijna af, alsof er met een schuurpapier over de gitaren gestreken wordt is het saai en vervelend. Voorlaatste nummer “Don’t Bother” begint dan een stuk frisser en klinkt weer beter echt is dat niet de trend van het geheel. “(Not an Hour) Wiser” sluit het geheel af met nog een beetje positieve noot.

Niet dat de plaat zo slecht is, maar strip de slechte nummers en het album klinkt plots veel beter, een EP volgende keer dan maar? 2 EP’s en dan een album schijnt ook prima te werken. Team Stereo, zoals de plaat ook heet, komt op 7 oktober uit (Apple Music). Ga vooral die single(s) een checken.

 

Previous post

Persbericht: AS LIONS ANNOUNCE DEBUT EP "AFTERMATH" OUT OCTOBER 14 VIA BETTER NOISE RECORDS

Next post

Persbericht: Groots David Bowie eerbetoon in Grenswerk

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.