Reviews

Review: Whether,I – Dreamcatcher EP

20140420-200646.jpg

Tekst: Sharik “MCSharQ”

Zo nu en dan krijg ik iets totaal onbekends binnen en dan weet ik niet zo goed wat ik ermee aanmoet. Laat staan wanneer ik het zou reviewen. Zo nu ook met het Metalcore bandje Whether, I.

Dreamcatcher EP is een zestrack tellende plaat die er meteen lekker inbeukt met Is It Too Late. De afwisseling tussen clean en grunt vocalen is zeer aangenaam en met de “skrillexinvloed” anno 2014 is er een goed evenwicht tussen het hardcore en het elektro deel. De ep vervolgt met Temptation een nummer die voor mij iets scherper hard mogen klinken en nu soms beetje dof overkomt.
De bass had nog iets dieper mogen klinken en de gitaren wat meer op de voorgrond.

Met bandjes zoals Paramore is de punk/core wat meer op de voorgrond getreden maar gelukkig zet deze band meer in op het genre van grootmeester The Charm The Fury. De track Don’t Fall Asleep is een stuk sterker dan zijn voorganger. De fijne vocalen vallen een stuk meer op. De tracks zijn langer dan verwacht wat soms een vreemd gevoel geeft over de indeling.

De titeltrack van de plaat is een featuring Richard Roger(Secrets). Een fijne afwisseling als je het over het stemgeluid hebt. Een prima single als je hebt mij vraagt. Zou een goede promo zijn. Met slechts 3.30min een prima tijdsduur.

C’est La Vie is alweer het enerlaatste nummer op de EP. Met diepere klanken en grunts voelt het nummer zwaarder aan. Maar door het ontbreken van een echt diepe bass valt het nog mee. De dubbele drum is wel erg aangenaam. Wederom een wat langere track 4.33min.

Ambitions sluit de plaat af. De band heeft zeker ambitie en dat bewijzen ze met deze EP dubbel en dwars. Lekker veel touren. Overal spelen. Dan komt het zeker goed met deze band. Of ze echt groot worden geen idee maar er is een goede start gemaakt door deze ep.

Previous post

Happy Record Store Day!

Next post

Live Review: Paaspop Day 3 20-04-2014

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.