SharQ Bite

SharQ Bite: 21 Octyane – 2.0

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

*Thanks to The Rock Online*

21

De zomer is alweer bijna voorbij, mooi want dan is het weer tijd voor veel nieuwe platen! De Duitse band 21 Octayne speelde vorig jaar nog op Booch! In Heerlen en lieten toen al zien dat ze klaar waren voor het grotere werk. Op tour met Uriah Heep in 2014 was natuurlijk al een hoogtepuntje maar nu is de band klaar voor een nieuwe tijd. 2.0 zet daar de juiste weg voor in.

Vocalist Hagen Grohe weet met zijn power je meteen beet te pakken in “Devil in Disguise”. De powervocalist staat er natuurlijk niet alleen voor, gitarist Marco Wriedt (ex Axxis) en Alex Landeburg (Rhapsody) op de drums maakt het drietal een stevige basis, no bass needed.

De tien nummers op de plaat vliegen voorbij en laten je vooral lekker meezingen. “Take me Back” is daar al meteen een voorbeeld van. De nummers zijn niet ingewikkeld maar zorgen voor een prettige sfeer op festivals en in de clubs. Te bedenken dat de band pas een goed jaar bestaat en het nieuwe album alweer een grote stap is. Als je van rustige rock “When You Go” houdt of juist los wil gaat op “Take me Away”. Zo wisselen de nummers elkaar lekker af. “Lost” lijkt bijna op een te hard Bon Jovi nummer, heerlijk!

Hopelijk gaat de band een goede fanbase vinden en spelen ze komende periode nog lekker veel shows want spelen dat is wat deze band moet gaan doen. Zichzelf tonen aan het grotere publiek, want die zullen hier zeker van houden.

Website
Facebook

Previous post

Review: Bliksem - Gruesome Masterpiece

Next post

SharQ Bite: Walking Horizon - The Alchemist

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.