SharQ Bite

SharQ Bite: 23Acez – Embracing The Madness

Om maar met de Belgische deur in huis te vallen, vorige week kwam de plaat van 23 Acez uit. “Embracing the Madness” is een fijne melodische metal langspeler van onze zuiderburen. De band die al in 2012 werd opgericht brengt met alweer de derde plaat hiermee uit.

De echte opener volgt na “Re-“met “Animation” waarbij de toon wordt gezet. Waar nog eerder soms rustigere rock sounds klonken is het nu volle kracht vooruit en wordt de luisteraar meteen aan het werk gezet om mee te komen met de band. Wie er zal er afvallen en wie gaat er mee en omarmt de madness. “Cellbound” is daar ook meteen een resultaat van, met lekkere riffs en headbang momenten is het een aangenaam stukje muziek.

Ondanks het gitarenspel in “Shadows” is het toch een rustigere track op de plaat, scheurende gitaren dat wel maar als de titeltrack weerklinkt komen de lijnen toch wat beter bij elkaar uit en omarmt het nummer beide werelden voor even. Denk dat de liefhebbers van een Devin Townsend bijvoorbeeld dit wel kan bekoren.

De ene keer klinken er meer sferische klanken zoals in “Exceptations” en de andere keer toch meer de ruwe en hardere kant in bijvoorbeeld “Catch 23”.

De plaat kent nog vier nummers waarvan “The Deeper Thing” gewoon een overheerlijke rock track is met een metal kantje eraan. Het Belgische viertal weet met deze derde plaat een volgende stap te zetten en zich in de kijker te spelen van vele toekomstige fans. Want dat ze met slechts 876 likes zitten op Facebook kan natuurlijk niet lang meer duren want die schieten binnenkort met gemak over de duizend.

Previous post

Persbericht: Ruim aandacht voor Limburgs talent tijdens Bevrijdingsfestival Limburg!

Next post

De eerste update! MCSharQ 3.0

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.