SharQ Bite

SharQ Bite: Amberian Dawn – Innuendo

Tekst door: Irma Ploeger

631_AmberianDawn_CMYKDe Finse band Amberian Dawn is geen nieuwkomer meer. Begonnen met “River of Tuoni (2006)” en Heidi Parviainen als frontvrouw, nu publiceren wij een review over het zevende wapenfeit “Innuendo” met releasedatum 23 oktober 2015. De zang wordt inmiddels al drie jaar vertolkt door Paivi Virkkunen. Na het beluisteren van deze nieuwe plaat kom ik tot de conclusie dat Amberian Dawn de sound verschuift van hard naar zacht. Van metal naar pop-achtig. Het is heel normaal dat na bijna tien jaar het geluid van de band anders klinkt. Graag zelfs, bands moeten vernieuwend blijven. Wat “Innuendo” betreft slaat Amberian Dawn de plank volledig mis.

Paivi heeft een aangename zangstem. Van openingstrack ‘Fame & Gloria’ tot afsluiter ‘Your Time – My Time’ laat ze echter weinig variatie horen. Ik ben er van overtuigd dat ze meer in haar mars heeft. Qua muzikale ondersteuning klinkt het allemaal lekker, maar het is ook niet bijster origineel. ‘Rise of The Evil’ heeft overigens wel een heerlijke gitaarsolo!

“Innuendo” is niet het beste album wat Amberian Dawn op haar naam heeft gezet. Dat gezegd hebbende, liefhebbers van de band en female fronted metal in het algemeen, kunnen met een gerust hart dit album luisteren. Een voordeel van metal met pop invloeden is dat het heerlijk catchy klinkt. Nu hopen dat ze volgend jaar, voor het 10-jarig bestaan van de band, een killer album uitbrengen! Live zien? Amberian Dawn tourt met The Gentle Storm en Delain door Europa van 27 oktober t/m 8 november 2015.

Amberian Dawn Officiele Website
Amberian Dawn Facebook
Napalm Records

Previous post

Live review: Kamelot 013 Tilburg 16-10-2015

Next post

SharQ Bite: Gama Bomb - Untouchable Glory

Irma

Irma

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.