SharQ Bite

SharQ Bite: Blood Youth – Closure EP

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

byBlood Youth is terug met een nieuwe EP Closure. De band doorstond een rumoerige tijd, na hun debuut in 2015 en al een kleine bandwisseling is het dit jaar tijd om door te gaan breken naar een groter publiek. Hun nieuwe werk is daar een stap voorwaarts in.

Closure heeft slechts drie echte nummers na de intro op de plaat staan. Een echt goede indicatie is het wellicht nog niet maar met opener is direct merkbaar dat het viertal klaar is the next step. “247” knalt en namelijk direct in, met een stevige baslijn van Max en rake klappen door drummer Sam. Het nummer is zo hard dat het boven de andere twee uitstijgt, terwijl het nummer “Moodswing”, welke volgt, meer lijkt op de weg die ze zijn ingegaan. Vocalist van het geheel, Kaya, weet goed de band bij te pakken en er bovenuit te stijgen wanneer nodig. Vooral op dit nummer is dat goed hoorbaar.

Titeltrack “Closure” volgt en is een stuk hipper en toegankelijker voor het reguliere publiek. De liefhebbers van Beartooth of Architects, twee bands waarmee de band al tourde, zullen zeker deze band in de gate hebben gehouden sindsdien. De jonge honden zijn nu klaar voor meer, al stonden ze al op het Downloadfestival en Hevy Fest! Wellicht is Jera on Air een next step in ons land!

De EP is vanaf nu online op Spotify en Apple Music.

Previous post

Persbericht: Inschrijvingen rockwedstrijd ‘Guts & Glory’ van start!

Next post

Review: Shoot The Girl First - I Confess

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.