SharQ Bite

SharQ Bite: Broadside – Old Bones

Tekst door: Sharik “MCSharQ”

broadside

Vijf jaar na de oprichting van de band Broadside is er de opvolger van hun debuutplaat uit 2012. Old Bones is een langspeler geworden met elf heerlijke punkrock nummers. Het genre is huge en kent vele talentvolle bandjes die willen doorbreken en de wereld willen veroveren, zo ook dit vijftal.

De plaat gaat lekker hard van start met “A Place to Lay Your Head” maar het tweede nummer “A Better Way” zit beter in elkaar en door de snelle gitaar opvolging met de sterke stem van de frontman Ollie Blaxter krijg je een beetje het Good Charlotte gevoel. De vrolijke en energieke sound staat als een huis in “Human Machines” en single “Playing in Traffic”. De bijbehorende clip is echter niet echt uitnodigend om de plaat te gaan aanschaffen. Iets wat juist wel is bij de eerdere track “Coffee Talk”. Humor en feesten voorop, iets wat echt hoort in dit genre. Voor een strakke harde track komt “Come & Go” nog voor dit nummer op de plaat. Met een hoge snelheid vliegt dit nummer helaas ook weer voorbij, een dikke bass achterlatend.

Als afsluiter staat de titeltrack van het album op de lijst welke een van de sterkste nummers op de gehele plaat blijkt te zijn. De band zal heel goed de menigte met zich mee kunnen krijgen en vele vrolijke gezichten kunnen opleveren. Vooral doorgaan dus! Live proberen de liefde te verspreiden.

Broadside Facebook

Previous post

Review: Billy Hill - Billy Hill

Next post

SharQ Bite: Brandon Flowers - The Desired Effect

Sharik

Sharik

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.